23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Første år med eget bryg i Hobro

Bies Bryghus har produceret 9.000 liter øl i Hobro, og der er investeret i kølerum og fustager

2016 blev det første år, hvor mikrobryggeriet Bies Bryghus i Hobro producerede øl lokalt.

Man fik sin egen brygger, Martin Schau, som frembragte 9.000 liter øl i historiske omgivelser, hvor ølbrygning kan dateres tilbage til 1841.

Martin Schau tog fat, efter at den tidligere forpagter, Viborg Bryghus, havde opsagt samarbejdet.

Bryggerianlægget i Hobro havde da stået stille i en periode og trængte stærkt til reparation.

Bestyrelsen investerede i et nyt moderne kølerum, et nyt tappe-system og nye fustager.

Alt sammen sætter det sit præg på regnskabet i Bies Bryghus.

Underskuddet er 160.000 kr., fremgik det på generalforsamlingen forleden.

- I stedet for, at pengene står og sover i banken, har vi investeret dem i at udvikle bryghuset, fortæller formand Jesper Mikkelsen.

Supplerende oplyser han, at egenkapitalen i det lille bryggeri er på 5,2 mio. kr.

Den største udfordring for Bies Bryghus er ølsalget. Produktionsapparatet kan lave væsentligt mere øl, end det gør i øjeblikket.

- Men det kræver, at I køber og efterspørger Bies øl, hvor end i kommer i lokalområdet, opfordrer Jesper Mikkelsen de 500 fremmødte andelshavere

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web03