23948sdkhjf

EHEDG Denmark er nu en realitet

EHEDG har etableret sig i Danmark. Dermed kommer danske fabrikanter af produktionsudstyr til fødevareindustrien endnu tættere på den førende organisation for hygiejnisk design.
Danske fabrikanter af produktionsudstyr til fødevaresektoren får nu endnu bedre muligheder for at tilbyde deres kunder godt og veldokumenteret hygiejnisk design, idet EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) har etableret sig i Danmark.

Etableringen er sket med virksomhedsnetværket Stålcentrums ca. 100 medlemmer som primus motor. EHEDG Denmark har John Kold, Stålcentrums forretningsfører, som formand og sekretariat på Teknologisk Institut i Kolding. EHEDG har ca 39 medlemmer i Danmark, hvoraf mange også er medlem af Stålcentrum.

- Det er meget spændende, at EHEDG nu har etableret sig i Danmark. Det bringer danske udstyrsproducenter meget tættere på verdens vel nok førende organisation for hygiejnisk design, siger John Kold.

EHEDG udarbejder guidelines for hygiejnisk design, udvikler testmetoder og driver en international anerkendt certificeringsordning, hvor producenter kan få dokumentation for, at deres udstyr er designet, så det er nemt at gøre rent.

- Hygiejnisk designet produktionsudstyr er meget vigtigt for fødevareindustrien, som både kan opnå større fødevaresikkerhed og lavere udgifter til rengøring. Samtidig håber vi gennem EHEDG at kunne få et samarbejde med fødevaremyndighederne om, hvordan hygiejnecertificering måske kan nedsætte behovet for fødevarekontrol. Her er der store ressourcer at spare for såvel virksomheder som kontrolmyndigheder, fortsætter John Kold.

Om EHEDG
EHEDG er en sammenslutning af udstyrsfabrikanter, fødevareproducenter, videncentre og myndigheder. EHEDG blev etableret i 1989 og har til formål at arbejde for styrket hygiejne ved produktion af fødevarer.

Om Stålcentrum
Stålcentrum – Procesudstyr til fødevareindustrien er et virksomhedsnetværk, der skaber markedsdreven innovation og vækst inden for fremstilling af maskiner og udstyr til fødevareindustrien. Netværket virker på tværs af firmaer og brancher.

Kilde: Stålcentrum

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062