23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen: For meget vand i neutralmarineret kylling

En kontrol af kyllingepakker viser, at knap halvdelen af de neutralmarinerede kyllingefileter indeholder mere vand end det fremgår af varedeklarationen. Fødevareministeren kalder det helt uacceptabelt og bebuder skærpet kontrol.
Fødevarestyrelsen har kontrolleret vandindholdet i både fersk og neutralmarineret kylling fra en række danske producenter. Resultaterne viste, at 46 procent af de neutralmarinerede prøver indeholdt mindre kyllingekød, end producenterne har oplyst på varedeklarationen.

- Det er uacceptabelt, at halvdelen af de kontrollerede kyllingefileter indeholder mere vand end hvad der reklameres med. Reglerne for hvordan producenterne skal mærke og markedsføre deres varer er velkendte, og det skader hele kyllingebranchen at nogle ikke har styr på, at det de skriver på pakken, svarer til indholdet i pakkerne, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fødevarestyrelsen har undersøgt 65 prøver i alt. Prøverne er udtaget på fjerkræslagterier og virksomheder, der producerer neutralmarineret kylling, i alt seks virksomheder. Der var ingen problemer med vandindholdet i de ferske kyllinger.

- Vi vil nu skærpe kontrollen med de producenter der vildleder med vandindholdet og jeg har en forventning om, at de får mere styr på deres tilsætning af vand. I modsat fald rykker Fødevarestyrelsen ud med bøder til de undersøgte producenter, siger Fødevareministeren.

Fakta om neutralmarineret kylling
Ved neutralmarinering forstås tilsætning af en smagsneutral marinade, typisk bestående af vand, salt og sukker, med henblik på at gøre kødet mere mørt og saftigt. Kyllingefileterne bliver typisk neutralmarineret ved stiksaltning. Det skal ifølge mærkningsreglerne fremgå af mærkningen, at kødet har fået denne behandling og hvor stort kødindholdet er i produktet.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094