23948sdkhjf

Salmonella U292 fundet i jysk svinebesætning

Fødevarestyrelsen har i en svinebesætning på Djursland konstateret den samme type salmonella typhimurium U292, som er fundet hos et flertal af de personer, der er ramt af det store landsdækkende salmonellaudbrud.
I én af prøverne, der er udtaget fra svinebesætningen i forbindelse med branchens overvågning, har der vist sig et positivt resultat for salmonella typhimurium U292 med en DNA-profil der er identisk med den salmonella, der er årsag til det landsdækkende udbrud. Fødevarestyrelsen har nu pålagt besætningen midlertidige restriktioner for flytning og for slagtning af grise fra besætningen.

To andre besætninger under luppen
Besætningen har imidlertid ikke leveret grise til slagtning i 2008 og kan derfor ikke være kilden til den del af udbruddet, der fandt sted i 2008. Derfor bliver to andre besætninger, som har kontakt til den smittede besætning, nu underkastet en bakteriologisk undersøgelse for at finde ud af, om disse besætninger også er smittet med den samme type salmonella.

Samtidig bliver slagteriernes distribution af kød til senere produktionsled nu undersøgt nærmere, for at afklare, om der er basis for yderligere undersøgelser.

Lavere antal tilfælde end sidste år
Det landsdækkende udbrud med salmonella typhimurium U292 har stabiliseret sig med fem til ti nye tilfælde pr. uge. Niveauet af tilfælde er lavere end sidste år i samme periode, hvor der var cirka 40 nye tilfælde om ugen.

Kilde: Fødevarestyrelsen / www.foedevarestyrelsen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109