23948sdkhjf

Økologiske producenter presses af priskrig

Hos Økologisk Landsforening er man bekymrede for, at udviklingen kommer til at betyde mindre økologi i Danmark fremover.
Salg af økologisk mælk som slagvare under kostprisen risikerer at knække økologiske mejerier og landmænd, skriver Økologisk Landsforening i deres seneste nyhedsbrev.

- Økologiske landmænd er meget effektive, men vi producerer frivilligt under skrappe økologiske krav og har valgt en produktionsform, hvor vi ikke presser dyrene, jorden eller naturen. Får vi en krone mindre pr. liter mælk, vil det koste en typisk økologisk landmand mere end million kr. om året. Det har vi ikke råd til og resultatet kan blive, at vi må stoppe som landmænd, siger Evald Vestergaard, som er økologisk mælkeproducent, og samtidig leder Økologisk Landsforening, Danmarks forening af økologisk landmænd, virksomheder og forbrugere.

Evald Vestergaard ser positivt på, at detailhandelen for en periode rekalmerer for slagtilbud på økologiske varer, men anvender man de økologiske produkter alene som en taktisk beslutning om profilering af de enkelte kæder, er det uacceptabelt.

- Den beslutning kan og skal laves om – for økologiens, miljøets og forbrugernes skyld, lyder hans opfordring.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093