23948sdkhjf

Fra Kølster til Køster, og fra mand til person

Louise Køster blev fredag valgt som ny formand for Økologisk Landsforening - eller forperson, som generalforsamlingen i Horsens besluttede, at det fremover skal hedde.

Hun afløser Per Kølster, der de seneste ni år har stået i spidsen for foreningen. 

Per Kølster gav ved generalforsamlingen stafetten - i form af en porre - videre til Louise Køster, der er direktør i og indehaver af landbruget og restauranten Rabarbergaarden i Nordsjælland.

Den nye forperson blev blandt andet valgt på sit mål om at gøre økologien mere tydelig på både klimadagsordenen og over for politikerne, samtidig med at hun slog fast, at Økologisk Landsforening skal styrkes yderligere som et vigtigt fællesskab.

- Jeg vil holde fødevareministeren oppe på den politik, som han har stillet i udsigt på økologiens vegne. Jeg vil sikre, at økologien ikke drukner i klimadagsordenen og styrke vores fællesskab i hele værdikæden, sagde hun fra talerstolen.

I sin farveltale fastslog Per Kølster, at økologien i 2021 fik sat mange vigtige milepæle, blandt andet med etablering af Innovationscenter for Økologisk Landbrug , men han havde også sine forbehold.

- Vi skal ikke hvile for længe ved pælen. For vi oplever, at økologien i stigende grad anses som en hygiejnefaktor. Det er noget, vi i høj grad selv bærer et ansvar for. Vi har gennem årene fokuseret på at tydeliggøre ø-mærket frem for at fremhæve økologiens iboende dynamik og bæredygtige fundament, sagde han og opfordrede derefter økologerne til at fortsætte med at være innovative og fremsynede.

På generalforsamlingen fremlagde Økologisk Landsforening et "yderst tilfredsstillende" regnskab med en polstring af egenkapitalen på 2,6 millioner kroner.

Følgende personer blev valgt til bestyrelsen:

Birthe Brorson, Louise Køster, Tenna Hedeager, Peter Mejnertsen, Torsten Wetche og Peter Wissing. Suppleanter er Uffe Bie og Michael Svane

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079