23948sdkhjf

Turbo på sundhedsfremmende produkter

Nye EU-regler for sundhedsanprisning af fødevarer sætter turbo på produktudviklingen hos blandt andre Chr. Hansen, som ansætter ekstra folk til at øge fokus på området.
Ingrediensvirksomheden har en lang tradition for at udvikle substanser, der har en eller anden form for sundhedsgavnlig effekt og de nye EU-regler sætter nu ekstra turbo på produktudviklingen, fortæller direktør i Chr. Hansens afdeling for sundhedsprodukter og kosttilskud, Henrik Dalbøge, til Ingeniøren:

- Vi kommer til at accelerere udviklingen af substanser, er kan opnå en sundhedsanprisning. Vi kommer til at ansætte folk, der netop kan øge vores fokus på dette område.

Han mener den nye anprisning bliver et vigtig konkurrenceparameter fremadrettet, hvorfor han ikke lægger skjul på, at det er den vej virksomheden vil arbejde. Henrik Dalbøge forklarer, at Chr. Hansen ikke vil udvikle nye substanser inden for probiotika med mindre produktet vil kunne opnå en sundhedsanprisning.

Indtil videre har virksomheden indgivet 20-25 ansøgninger til EU, hvoraf ingen endnu er blevet godkendt. EFSA har foreløbig godkendt 10 ud af 4.000 ansøgninger.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078