23948sdkhjf

Carlsberg skifter ud i topledelsen

Carlsberg har annonceret ændringer i sin øverste ledelse, Carlsberg Executive Committee. Nils Østbirk forlader Gruppen.
Roy Bagattini (46 år - italiener/sydafrikaner) er udnævnt til Senior Vice President for Asien-regionen. Han kommer til Carlsberg fra brygggerigruppen SABMiller, hvor han var Regional Managing Director for Østeuropa. Før da havde han forskellige topstillinger i Sydafrika og USA, ligesom han har været landechef for SABMiller i Indien, Kina og Italien. Roy Bagattini tiltræder hos Carlsberg i slutningen af september med base i Hong Kong.

Jørn Tolstrup Rohde (48 år) er udnævnt til Senior Vice President for den nordeuropæiske region. Han kommer fra en stilling som President & CEO for servicevirksomheden 3C GROUPS A/S og L’EASY A/S. Han har tidligere haft topstillinger hos Carlsberg, hvor han blandt andet har stået i spidsen for udviklingen af Commercial Excellence-projektet. 2004-2007 var han CEO for Carlsberg Danmark. Jørn Tolstrup Rohde tiltræder hos Carlsberg 15. august.

Jesper Friis (40 år) er udnævnt til Senior Vice President for den vesteuropæiske region. Jesper Friis, som har været hos Carlsberg siden 2005, er i dag CEO for Ringnes, Carlsbergs norske datterselskab. Jesper Friis overtager jobbet fra Nils Østbirk, der kom til Carlsberg for fem måneder siden, og som nu forlader Gruppen. Ole Petter Wie, i dag Sales Director, Ringnes, efterfølger Jesper Friis som CEO for Ringnes. Jesper Friis begynder i sit nye job 1. august.

Jørgen Buhl Rasmussen, President & CEO for Carlsberg Gruppen, siger om nyansættelserne:

- Jeg ser frem til at byde de nye Senior Vice Presidents velkommen i Executive Committee. Alle tre har vist meget stærkt lederskab og evner til at gennemføre kommercielle initiativer, ligesom de har vist, at de med succes kan lede internationale organisationer gennem forandringer. Jeg er ked af, at det ikke gik med Nils Østbirk. Det skyldes ikke manglende kommercielle præstationer, men var et spørgsmål om kemi.

Kilde: Carlsberg Group / www.carlsberggroup.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11