Der er nu indledt en større forsøgsproduktion på øen Vejrø af udvalgte kyllinger, der går frit omkring øen og fodres med et særligt, økologisk foder. Kyllingerne får bl.a. kogt korn, der serveres med mælk og vand. Desuden har de mulighed for at finde naturlig føde på øen.
- Hele hemmeligheden ligger i foderet og i kyllingernes levevilkår, forklarer slagtermester Gunder Jensen fra Gråsten Fjerkræ. Resultatet er meget saftige, kødfulde kyllinger i stor størrelse.
Levevilkårene på Vejrø er enestående, idet dyrene kan gå frit omkring på øens bærplantager og finde føde. Der er nemlig hverken gnavere eller andre naturlige fjender på øen. I første omgang udsættes der tre hold på hver 1.000 kyllinger, der sælges i 3 omgang i udvalgte forretninger.
Det er første gang, danske forbrugere får mulighed for at smage den økologiske gourmetkylling, der tidligere har været forbeholdt en lille håndfuld af landets bedste restauranter. Gourmetkyllingerne bliver dog kun solgt i uge 35, 40 og 45 i udvalgte butikker.