23948sdkhjf

Ny økologisk superkylling på vej til butikkerne

Ejeren af den lille ø, Vejrø i Smålandshavet, har fundet sammen med den danske fjerkrævirksomhed Gråsten Fjerkræ om opdræt af store, økologiske fritgående kyllinger. Den nye gourmetkylling bliver frigivet til salg i udvalgte butikker i uge 30, 40 og 45.
Der er nu indledt en større forsøgsproduktion på øen Vejrø af udvalgte kyllinger, der går frit omkring øen og fodres med et særligt, økologisk foder. Kyllingerne får bl.a. kogt korn, der serveres med mælk og vand. Desuden har de mulighed for at finde naturlig føde på øen.

- Hele hemmeligheden ligger i foderet og i kyllingernes levevilkår, forklarer slagtermester Gunder Jensen fra Gråsten Fjerkræ. Resultatet er meget saftige, kødfulde kyllinger i stor størrelse.

Det frie liv
Levevilkårene på Vejrø er enestående, idet dyrene kan gå frit omkring på øens bærplantager og finde føde. Der er nemlig hverken gnavere eller andre naturlige fjender på øen. I første omgang udsættes der tre hold på hver 1.000 kyllinger, der sælges i 3 omgang i udvalgte forretninger.

Skal bestilles på forhånd
Det er første gang, danske forbrugere får mulighed for at smage den økologiske gourmetkylling, der tidligere har været forbeholdt en lille håndfuld af landets bedste restauranter. Gourmetkyllingerne bliver dog kun solgt i uge 35, 40 og 45 i udvalgte butikker.

Kilde: Gråsten Fjerkræ / www.unghanen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094