23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen på sporet af ulovlig kødimport

Fødevarestyrelsen gennemfører de næste to måneder en landsdækkende kontrolkampagne, der sætter fokus på import af kød til mini-supermarkeder, restauranter, cafeteriaer, cateringfirmaer og andre mindre detailvirksomheder uden for de store supermarkedskæder.
I alt vil knap 3.000 virksomheder få set nærmere på, om de importerer kød og lever op til reglerne, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at Fødevarestyrelsen har formodning om, at en del detailforretninger modtager kød direkte fra andre EU-lande, uden at det er registreret i Fødevarestyrelsen.

Hvis virksomhedernes importaktivitet ikke er registreret hos Fødevarestyrelsen, er det ikke muligt at kontrollere, om importen foregår efter reglerne. Det er heller ikke muligt at udtage prøver til undersøgelse for især salmonella og campylobacter.

Netop sporbarheden og pligten for virksomhederne til at kunne dokumentere, hvorfra de har de varer, de sælger til forbrugerne, er vigtig. Hvis kødet er uegnet til at spise, er det nødvendigt at kunne spore det, så kødet kan trækkes tilbage fra markedet og så Fødevarestyrelsen kan følge op på fødevaresikkerheden hos leverandøren.

Virksomheder der importerer kød, skal være autoriseret eller registreret og have et egenkontrolprogram, som sikrer, at kødet er egnet til at spise jf. autorisationsbekendtgørelsen. Overtræder virksomhederne reglerne, kan ejerne straffes med bøde jf. bekendtgørelse om straffebestemmelser.

Fødevarestyrelsens gennemfører kontrollen i forbindelse med sine ordinære tilsynsbesøg og forventer at kunne fremlægge resultatet af kontrolkampagnen inden årets udgang.

Kilde: Fødevarestyrelsen / www.foedevarestyrelsen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11