23948sdkhjf

Det sker: Økologisk Høstmarked

Lørdag og søndag den 5. og 6. september inviterer mere end 100 økologiske landmænd til Økologisk Høstmarked over hele landet, hvor både forældre og børn kan opleve, hvad der ligger bag Ø-mærket.
Gå blandt fritgående økologiske høns, klap køerne, der græsser på marken, tag med på markvandring og spis usprøjtede æbler lige fra træet. Der er masser af oplevelser for både børn og voksne, når Økologisk Landsforening og flere end 100 økologiske landbrug lørdag og søndag den 5. og 6. september slår dørene op til årets høstmarked.

Det er 17. gang, at de økologiske høstmarkeder finder sted. Arrangementet har udviklet sig til et tilløbsstykke, og sidste år var der mere end 86.000 glade besøgende.

- Høstmarked byder på sjove oplevelser for hele familien og er en god mulighed for at udforske, hvor maden kommer fra, og hvad der gemmer sig bag Ø-mærket – lige fra bedre dyrevelfærd til klimavenlig produktion og rene og mere smagfulde fødevarer, siger Anna Lund, projektleder i Økologisk Landsforening.

På høstmarkederne kan man blandt andet se, hvor meget plads en økologisk gris har, blive klogere på hvordan økologi kan reducere CO2 udslippet og høre landmanden selv fortælle, hvorfor han eller hun er blevet økolog.

De deltagende gårde er vidt forskellige - der er alt fra små familiedrevne landbrug til store godser. På nogle gårde er der både økologiske grise, køer og får, mens andre gårde har masser af frugt og grønt. Der

Kilde: Økologisk Landsforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116