23948sdkhjf

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Det er ikke kun hårdt arbejde og sans for detaljen, der ligger bag succesen for No Crap Gourmet Popcorn fra Hjørring. Også tilfældigheder og et godt, gammelt venskab spiller ind.

Men hårdt arbejde og masser af frustration er absolut to af de afgørende ingredienser, fortæller Tommy Jensen, der stiftede popcornvirksomheden sidste år, men som først i denne måned kunne begynde at levere varen.

Efter en fortid i lakseindustrien og som fiskeribetjent har han de seneste seks år ejet og drevet vagtfirmaet Scandia Vagt. Det var en tilfældighed i den forbindelse, der sendte ham på kurs mod at blive popcornmester.

- Jeg var i 2015 med på en sikkerhedsmesse i England, hvor jeg smagte nogle popcorn, som var helt fantastiske. Jeg tænkte, at "det kan da ikke passe, at vi ikke har den slags i Danmark, når de smager så godt", fortæller Tommy Jensen, der i første omgang overvejede at importere de karamelliserede produkter.

- Det gik ikke særligt godt ...
I stedet valgte han at begynde at eksperimentere lidt med popcornfremstilling hjemme i køkkenet.

- Det gik ikke særligt godt. Karamelmassen brændte helt sammen igen og igen. Det klistrede og klumpede, og konen var rasende, når jeg smed gryder ud. Jeg fik i hvert fald lavet 500 forsøg, før det gik op i en højere enhed - og det var en fantastisk oplevelse, da jeg første gang ramte de perfekte popcorn, konstaterer Tommy Jensen.

Siden har han fået så meget erfaring, at det går godt næsten hver gang på de maskiner, han har investeret i.

- Med alle varianterne gøre vi rigtig meget ud af at finde et smagsspil, der pirrer smagsløgene. Men dét, vi for alvor skiller os ud på, er på sprødheden. Ingen andre kan ramme vores konsistens og crunchiness. Det kan simpelthen ikke gøres bedre, det er jeg helt sikker på.

- Hvis nogen forsøger, vil jeg bare sige held og lykke til dem, fastslår Tommy Jensen, som allerede har fornemmet, at kopisterne er i gang derude.

- I hvert fald ved jeg, at vi er blevet kontaktet af nogen, som gerne ville købe vores popcorn i løs vægt og så selv pakke dem til et andet brand. Det sagde vi selvfølgelig nej til, fortæller han.

Smagsprøver på spilaften
Når han taler om "vi", tænker han på Michael Kristensen, der for nylig er kommet ind som makker hos Nordic Gourmet Factory. De to har kendt hinanden siden folkeskoletiden og mødes jævnligt til en spilaften, hvor de sammen med nogle andre venner spiller Risk.

- En aften tog jeg nogle af mine popcorn med som smagsprøver, og Michael kunne godt se, at det var der potentiale i. Det har været fantastisk at få ham med, for vi supplerer hinanden rigtig godt. Michael ved også noget om smag, blandt andet har han lavet øl på hobbybasis, og han er gået i gang med at udvikle nye smagsvarianter til popcornene, nævner Tommy Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078