- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Det er ikke kun hårdt arbejde og sans for detaljen, der ligger bag succesen for No Crap Gourmet Popcorn fra Hjørring. Også tilfældigheder og et godt, gammelt venskab spiller ind.

Men hårdt arbejde og masser af frustration er absolut to af de afgørende ingredienser, fortæller Tommy Jensen, der stiftede popcornvirksomheden sidste år, men som først i denne måned kunne begynde at levere varen.

Efter en fortid i lakseindustrien og som fiskeribetjent har han de seneste seks år ejet og drevet vagtfirmaet Scandia Vagt. Det var en tilfældighed i den forbindelse, der sendte ham på kurs mod at blive popcornmester.

- Jeg var i 2015 med på en sikkerhedsmesse i England, hvor jeg smagte nogle popcorn, som var helt fantastiske. Jeg tænkte, at "det kan da ikke passe, at vi ikke har den slags i Danmark, når de smager så godt", fortæller Tommy Jensen, der i første omgang overvejede at importere de karamelliserede produkter.

- Det gik ikke særligt godt ...
I stedet valgte han at begynde at eksperimentere lidt med popcornfremstilling hjemme i køkkenet.

- Det gik ikke særligt godt. Karamelmassen brændte helt sammen igen og igen. Det klistrede og klumpede, og konen var rasende, når jeg smed gryder ud. Jeg fik i hvert fald lavet 500 forsøg, før det gik op i en højere enhed - og det var en fantastisk oplevelse, da jeg første gang ramte de perfekte popcorn, konstaterer Tommy Jensen.

Siden har han fået så meget erfaring, at det går godt næsten hver gang på de maskiner, han har investeret i.

- Med alle varianterne gøre vi rigtig meget ud af at finde et smagsspil, der pirrer smagsløgene. Men dét, vi for alvor skiller os ud på, er på sprødheden. Ingen andre kan ramme vores konsistens og crunchiness. Det kan simpelthen ikke gøres bedre, det er jeg helt sikker på.

- Hvis nogen forsøger, vil jeg bare sige held og lykke til dem, fastslår Tommy Jensen, som allerede har fornemmet, at kopisterne er i gang derude.

- I hvert fald ved jeg, at vi er blevet kontaktet af nogen, som gerne ville købe vores popcorn i løs vægt og så selv pakke dem til et andet brand. Det sagde vi selvfølgelig nej til, fortæller han.

Smagsprøver på spilaften
Når han taler om "vi", tænker han på Michael Kristensen, der for nylig er kommet ind som makker hos Nordic Gourmet Factory. De to har kendt hinanden siden folkeskoletiden og mødes jævnligt til en spilaften, hvor de sammen med nogle andre venner spiller Risk.

- En aften tog jeg nogle af mine popcorn med som smagsprøver, og Michael kunne godt se, at det var der potentiale i. Det har været fantastisk at få ham med, for vi supplerer hinanden rigtig godt. Michael ved også noget om smag, blandt andet har han lavet øl på hobbybasis, og han er gået i gang med at udvikle nye smagsvarianter til popcornene, nævner Tommy Jensen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Kyllingepriser er helt ude i hampen

Hvis ikke fornuften vender tilbage, kommer der lukninger, forudser Gråsten Fjerkræ

Hov: DK-Foods prøver et regnskabs-dyk

Pepperonigiganten tjente fem millioner kroner mindre end året før

Så er Co-Ro i gang med at bygge

Bite Copenhagen har fokus på nyheder og trends

Danskere brander sig over for 400.000 tyskere

Vestjysk whisky-destilleri bygges af stål fra Give

Gråsten Fjerkræ er blevet mere effektiv med skovkalkuner

Forkert dressing røg i spiseklar salat

Tiltale: Mand svindlede med kyllinger for 27 millioner

Rynkeby klar med ny direktør

Peter Frank Andersen fik kun halvandet år hos Atria Danmark

Hartmann får sin første kvindelige fabriksdirektør

Svinekød skal hedde grisekød

Danish Crown brager ind i Kina

Teknologisk Institut viser fremtiden frem på Bite

Roskilde vil gøre ældremad mere indbydende

- Skatteændring vil gavne dansk fødevareproduktion

Hanegal kalder øko-spegepølser retur

Coop-direktør siger farvel

Kold sommer er eneste flue i glasset for Unibrew

København prøver sig frem med ny emballage til ældres mad

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre.

Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet er gået sammen om kampagnen "ØkoValg2017"

160 kommunale køkkener får mere lokal mad

Fødevareeksporten stiler mod ny rekord

Ugens grin: Teori og praksis

Trump - nu også som vingummi

Fødevareminister kræver redegørelse om forurenede æg

Tangproducenter slår sig sammen

Flere penge i kartoffelmel

Odense Street Food klar til at åbne

Arla tilbagekalder 37.800 bøtter skyr

Peter Larsen Kaffe satte miljø-aftryk på Smukfest

Smæk for millioner: Kraftig stigning i sliksnyd

Endnu en Bülow på vej som fødevareproducent

20 ton forurenede æg fra udlandet solgt i Danmark

Street food-festival rammer København

Tænk siger: Mærker på mælk forvirrer forbrugerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Skift til Leroy-Somer PM-motor sparer producent af fiskefoder for mindst 135.000 kWh pr. år

Markedsføring på sociale medier

Øget salg til Mellemøsten?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye størrelser i Fibox Gade- og Teknikskabe

PALOMAT® styrker salgsteamet

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Hvad mon din kommende kollega skal have i løn?

Holgers omdrejningspunkt har i 40 år været Damstahl

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Stål- og teknikbranchens vigtigste tryksag er på gaden igen

Salgskonsulent til PKI Supply

Erfaren og kompetent rådgivning

Dansk fødevareeksport forventes at stige kraftigt i fremtiden

Tekstilkanaler med dyser sikrer et godt indeklima i multiarena

Kvalitet er nøgleordet i Profilpartners´ løsninger

Professionelle hænder servicerer dit gear eller transmission

Teknisk glas fra Mirit Glas

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Transmissionselementer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gratis forhåndsregistrering til DRM17

Ser det også sådan ud på din arbejdsplads?

‘Vi forventer at det bliver et mini Silicon Valley’

”Standarder er en game changer, når der skal udveksles informationer i fors...

Send til en kollega

0.249