23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Nu kan blendede råvarer ligne alt muligt

Folk med synkebesvær kan for eksempel få flæskesteg lavet af gelé

I bestræbelserne på at hjælpe folk med tygge- og synkebesvær er flere sygehuse og plejecentre er begyndt at blende patienternes/beboernes mad og derefter anrette den, så det ligner for eksempel almindelige rugbrødsmadder med leverpostej, flæskesteg eller æg og rejer. Det fortæller dr.dk.

- Der er jo rigtig meget livskvalitet i, at man kan spise mad, og at man får den oplevelse, der ligger i at kunne deltage i et måltid, siger Dorte Melgaard, der er formand for Dansk Selskab for Dysfagi - også kendt som synkebesvær - til DR.

Blandt de første til at tilbyde gelésmørrebrød, hvor råvarerne bliver blendet og tilsat husblas, var Regionshospital Nordjylland.

Dér er man nu i gang med at se nærmere på, hvordan man laver lagkager og banankager i geléform, så det smelter i munden på patienten, fortæller køkkenleder Mona Stenskrog til dr.dk.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web02