23948sdkhjf

83.000 danskere blev klogere på økologi

83.000 danskere besøgte Økologisk Høstmarked, da mere end 100 økologiske producenter over hele landet inviterede inden for på deres landbrug.
Danskerne er det folkefærd i verden, som køber mest økologi, og hverken finanskrisen eller regnen kunne i weekenden lægge en dæmper på 83.000 verdensmestres interesse for økologi. De besøgte lørdag og søndag en økologisk gård for at se, hvad der gemmer sig bag Ø-mærket.

Mere end 100 økologiske gårde over hele landet bød de mange besøgende velkommen til den 17. udgave af Økologisk Høstmarked. I år har der været særlig fokus på at oplyse danskerne om, hvad de får for pengene, når de køber økologi. Finanskrisen har haft indflydelse på forbrugernes vaner. Mens 78 procent af forbrugerne køber samme mængde økologi eller mere økologi end tidligere, handler 22 procent markant billigere og køber færre økologiske varer end tidligere.

- Økologisk Landsforening og de økologiske producenter inviterer danskerne inden for på gårdene, så de på nært hold kan se, at økologi er mere for pengene – mere miljø, mere plads til dyrene og mere rene fødevarer, siger Anna Lund, projektleder i Økologisk Landsforening.

På Grantoftegaard på Sjælland var der 6.000 besøgende. De blev alle klogere på, hvordan deres valg af økologiske fødevarer gør en forskel – bl.a. for grundvandet. Noget af det, som tiltrak sig stor opmærksomhed, var en beholder med 200 liter grundvand. Det er den mængde grundvand, som skånes for mødet med sprøjtegifte, når en dansker køber bare én liter økologisk mælk.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079