23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen vinder EU-projekt til 10 mio. kr.

Fødevarestyrelsen har i skarp konkurrence med myndigheder i andre EU-medlemsstater vundet et stort EU- finansieret twinning-projekt i Ukraine. Formålet med projektet er at bringe fødevarekontrollen i Ukraine tættere på EU's standarder og dermed forbedre mulighederne for samhandel med andre lande.
I de næste to år skal eksperter fra Fødevarestyrelsen lede dette EU-projekt, som EU-Kommissionen netop har givet grønt lys til at sætte i gang. Det er et projekt til 1,26 mio. euro eller næsten 10 mio. kr., og kommer til at omfatte ca. 500 arbejdsdage i Ukraine, fordelt på godt halvtreds eksperter.

Projektet handler først og fremmest om at udvikle og føre Ukraines kontrol med rester af veterinære lægemidler i kød, mælk og fisk op til EU’s standarder. Andre dele af projektet omhandler mikrobiologiske kriterier i fødevarekontrollen, kødkontrol og dyrevelfærd på slagterier samt udvikling af den veterinære grænsekontrol.

Fra grænsekontrol til rådgiver i Kiev
Allan Bagge, der indtil nu har været chef for grænsekontrollen i København, udsendes som Resident Twinning Adviser til Kiev, og vil som sådan være Fødevarestyrelsens mand og koordinator på stedet. Allan Bagge rejser allerede på søndag til Ukraine.

I det ukrainske twinning-projekt deltager også eksperter fra Fødevarestyrelsens søsterorganisationer i Nederlandene og Letland.

Om twinning
EU’s Twinning-programmer sigter mod at opbygge og styrke centrale institutioner i EU’s nyeste medlemsstater, kandidatlande og nabolande til det udvidede EU. Hensigten er, at institutionerne i disse lande sættes i stand til at leve op til EU’s regler og andre internationale standarder. Det sker gennem projektsamarbejde med en institution eller myndighed i en af EU’s medlemsstater – i de senere år ofte med et konsortium af institutioner i flere medlemsstater.

Fødevarestyrelsen har siden 2002 vundet en halv snes Twinning-projekter og er dermed en af de mest succesrige danske myndigheder. I det seneste og hidtil største hjalp Fødevarestyrelsen de jordanske fødevaremyndigheder til at komme op på vestlig standard.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096