23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen skærper kødkontrollen

Fødevarestyrelsen etablerer en selvstændig organisation for kødkontrollen, der skal dække hele landet. Der etableres en ledelsesstruktur, som entydigt placerer ansvaret for produktivitet, budget, omkostningsstyring og bemanding.
Kødkontrollen i Danmark varetages af Fødevarestyrelsen, men finansieres af slagterierne. Slagterierne i Danmark er hårdt presset af konkurrencen fra udlandet. I den senere tid er flere slagterier lukket og dermed er danske arbejdspladser gået tabt.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen iværksatte derfor tidligere på året en undersøgelse af, hvordan kødkontrollen kan blive mere effektiv.

Undersøgelsen viser, at der er et stort potentiale for at nedbringe omkostningerne til kødkontrollen ved hjælp af en række administrative ændringer og omorganiseringer. Undersøgelsen viser også, at effektiviseringer kan gennemføres, uden at det går ud over den høje danske fødevaresikkerhed.

- Ved at samle kødkontrollen kan vi effektivisere vores indsats og nedbringe omkostningerne for slagterierne, samtidig med at vi opretholder kvaliteten i kontrollen, lyder det fra ministeren.

Kødkontrollen er i dag spredt ud på de tre fødevareregioner. Den nye kødkontrol bemandes med medarbejdere fra de nuværende tre fødevareregioner. Samtidig med etablering af den nye kødkontrol omdannes de tre fødevareregioner til to nye stærke regioner, region ’øst’ og region ’vest’.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094