23948sdkhjf

Ugens Smil - Forskellen på offentlige og private virksomheder…

Læs denne uges vittige indslag fra Food Supply.
En offentlig og en privat virksomhed aftalte at dyste i kaproning i en 8’er. Begge mandskaber trænede længe, og da dagen kom, var begge hold i topform. Men de private vandt med et forspring på en hel kilometer.

Moralen røg helt i bund hos den offentlige virksomhed, og den øverste ledelse besluttede, at man skulle vinde næste år. Der blev nedsat en projektgruppe til at undersøge problemet. Projektgruppen fandt efter mange undersøgelser ud af, at de private havde syv mand til at ro og én mand til at styre, mens de offentlige havde én mand til at ro og syv til at styre.

I denne krisesituation viste ledelsen dog betydelig handlekraft. Den nedsatte straks en yderligere projektgruppe, og eksperterne kom efter mange måneders arbejde til den konklusion, at der var for mange til at styre og for få til at ro.

På baggrund af projektgruppens rapport blev der straks foretaget ændringer i holdstrukturen. Man havde nu fire styrmænd, to overstyrmænd, en styreleder og en roer. Desuden indførte man af motivationshensyn et pointsystem for roeren. "Vi må udvide hans arbejdsområde og give ham mere ansvar", sagde ledelsen.

Året efter vandt de private med et forspring på to kilometer.

Den offentlige virksomhed fyrede derfor roeren på grund af de dårlige præstationer, men udbetalte dog en bonus til ledelsen i erkendelse af det store arbejde, der var blevet udført. Efterfølgende udarbejdedes en ny analyse fra projektgruppen, som konkluderede, at man havde valgt den rigtige taktik, og at motivationen også var i orden, og det dermed måtte være materialet, der skulle rettes op på.

I dag er den offentlige virksomhed i gang med at udvikle en ny båd....

Tip redaktionen med et skævt indslag, en sjov historie, en vittighedstegning eller noget helt fjerde på redaktionen@food-supply.dk

Læs tidligere Ugens Smil:
10 enkle regler i livet
God kundeservice
Børnelogik
Symptomer på influenza
Forstå din leder
Hørt under jobsamtalen
Hard work
Tre ølkuske sad i en bar
Fraværspolitik på arbejdspladsen
De tolv diætregler
Citater til eftertanke...
Ny smed søges
Finanskrise i New Zealand
Kendte ordsprog i ny forklædning
Farlig virus i omløb
Kan jeg veksle en chokoladefrø?
De værste firmaslogans
Læs og lær-vittighed
Hvem tør nu kalde sig supersælger


Kilde: Totaltiorden.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144