23948sdkhjf

Kontrol af dansk mærkning

Fødevarestyrelsens kontrolkampagne er netop afsluttet, og resultaterne bekræfter, at aktionen er nødvendig.
Næsten 9 ud af 10 tilfældigt udvalgte virksomheder mærker deres fødevarer korrekt på dansk. Det viser en landsdækkende kontrolkampagne, som Fødevarestyrelsen har gennemført.

Kontrolkampagnen af dansk mærkning har opfattet besøg hos 400 virksomheder. Nogen var tilfældigt udvalgt, andre var målrettet udvalgt på grund af tidligere indskærpelser. Af de tilfældigt udvalgte var der ingen problemer i 88 procent af de besøgte. Anderledes så det ud blandt de udvalgte risikovirksomheder. Her blev der fundet fejl i næsten halvdelen af butikkerne. De har nu fået enten indskærpelser, påbud, eller bøde og er i de mest alvorlige sager blevet politianmeldt.

- Resultatet bekræfter, at en risikobaseret fødevarekontrol er det rigtige. Vi bruger ressourcer på, at kontrollere de steder, hvor risikoen for problemer er størst. For at få den sidste halvdel med gør Fødevarestyrelsen et stort stykke arbejde med at vejlede virksomhederne om, hvordan og hvorfor de skal mærke fødevarer, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

De udvalgte risikovirksomheder var primært dagligvarebutikker, kiosker og frugt- og grøntbutikker – og var udpeget til kontrol af fødevareregionerne og Skat på baggrund af en risikovurdering, og formodning om, at der kunne være overtrædelser at komme efter.

Under kampagnen er de 400 butikker blevet kontrolleret for, om deres varer var korrekt mærket, så stavemåden kun i begrænset omfang afviger fra dansk.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094