23948sdkhjf

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Se video: Odense-virksomheden skal hjælpe Danish Meat Research Institute i mål med den avancerede robot.

Danish Meat Research Institute, DMRI, og det ny-fusionerede Frontmatec, Tandslet, har indgået en aftale om færdigudvikling, salg og service af en avanceret robot, som kan trække singleribs fra svine-brystflæsk. Det skriver DMRI i en pressemeddelelse.

Robotten forventes klar til implementering på den første slagtelinje først i 2018

- Udviklingen er et godt eksempel på DMRI’s nye udviklingsstrategi, som fokuserer udviklingsindsatsen på standardplatforme, samtidig med at den sikrer, at det færdige produkt er tilpasset de enkelte slagterivirksomheder, og som dermed gør teknologien relevant for mange kunder. Udviklingen er nu i langt højere grad brugerdrevet, og på den måde opnås der både hurtigere udviklingstider og synergi i forhold til samarbejdspartnernes ressourceforbrug, siger faglig leder Carsten Jensen, DMRI, Teknologisk Institut.

Samarbejdsaftalen mellem Frontmatec og DMRI blev underskrevet den 17. marts 2017 af managing director Andreas Jensen, Frontmatec, Tandslet, og Carsten Jensen.

Robotten er udviklet af DMRI, og målet er, at slagterierne kan automatisere den belastende arbejdsgang, hvor slagteriarbejderne i dag manuelt løsner ribben fra brystflæsket, inden det videreforarbejdes til det japanske og koreanske marked.

- Udstyret har længe været efterspurgt, da det vil fjerne flere belastende arbejdsfunktioner og derigennem øge produktiviteten og samtidig forbedre arbejdsmiljøet på slagterierne, siger faglig leder Carsten Jensen, DMRI, Teknologisk Institut.

I singleribs-udstyret scannes brystflæsket først gennem en røntgen-scanner. Det indscannede 2D-billede analyseres og bearbejdes i en computer. Derefter sendes ordrer til en industrirobot, der fører et specialværktøj ned til brystflæskets ribben og løsner dem tre ad gangen - indtil alle 12 ribben er løsnet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203