23948sdkhjf

Danske emballagevirksomheder mest innovative i Norden

Ni vindere er udpeget i Skandinaviens mest prestigefyldte emballagekonkurrence Scanstar. Danmark topper endnu engang med hele fire danske vindere.
Årets Scanstar-konkurrence, der på vegne af SPA (Scandinavian Packaging Association) blev afholdt af den svenske emballageforening, er nu afgjort. Juryen har over to dage evalueret de 30 indkomne kandidater og udvalgt vinderne

Scanstar-juryen er sammensat af eksperter fra hele emballagekæden og udpeget af de 4 nordiske emballageforeninger, så de tilsammen dækker alle nordiske lande og hele emballageværdikæden.

- Kvaliteten på bidragene var gennemgående høj og løste problemet omkring funktionalitet, anvendelighed og miljø, lød det fra juryens Anders Sörås, VD for Intressentforeningen Packforsk.

Scanstarfordelingen blev en til Sverige, en til Finland, tre til Norge og hele fire til Danmark. I alt var der indkommet fire forslag fra Sverige, syv fra Finland, otte fra Norge og elleve forslag fra Danmark. De ni Scanstarvindere går nu videre til WorldStar-konkurrencen, hvor jurymødet i World Packaging Organisation finder sted i november på Sri Lanka.

De danske vindere blev...
De fire danske vindere blev Superfos, SCA Packaging Danmark, Faerch Plast Danmark samt Amcor Flexibles Raackmann Danmark.

- Med 11 bidrag og 4 vindere har dansk emballageindustri endnu engang markeret sig som nordens mest innovative, siger Jens-Chr. Sørensen, centerchef Teknologisk Institut, Emballage og Transport og fortsætter:

- Nu glæder jeg mig som vicepræsident i WPO til at deltage i juryen til WorldStar, hvor der er en tung arv at forsvare for både de nordiske og danske Scanstarvindere. Nordisk emballageindustri og ikke mindst Scanstarvindere har konstant et højt stade internationalt. Alle Scanstarvinderne har således de sidste år også vundet WorldStar, og Danmark har i tilgift de 2 sidste år vundet de særlig fornemme udmærkelser Presidents Award til Gerresheimer Værløse 2008 hhv Sustainability Reward til Promens Farum 2009.

Læs mere på www.scanstar.org , hvor du også kan se billeder af årets vindervirksomheder.


Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11