23948sdkhjf

Klimaeffektiv produktion

Et nyt fællesskab inden for fødevarebranchen skal sikre konkurrencekraften i dansk fødevareproduktion.
25 procent af CO2-udledningen i den vestlige verden stammer fra fødevareproduktionen. Det er altså ikke uden grund, at opmærksomheden efterhånden rettes mere og mere mod sammenhængen mellem mad og klima. Både beslutningstagere, myndigheder og forbrugere er aktive i klimadebatten, og der er ingen tvivl om, at fødevareproduktionen vil komme mere i søgelyset den kommende tid. Klimaeffektivitet bliver i stigende grad et konkurrenceparameter.

Nyt fælleskab skal styrke konkurrencekraften
For fødevareproducenterne betyder det, at det er en absolut nødvendighed at følge med udviklingen på området, hvis konkurrencekraften skal bevares - ikke mindst internationalt set. Derfor opretter GTS-instituttet AgroTech nu et helt nyt fællesskab, hvor danske fødevareproducenter, interesseorganisationer og brancheforeninger sammen kan højne klimaeffektiviteten i dansk fødevareproduktion og dermed styrke konkurrencekraften.

- Gennem de seneste år har AgroTech udviklet metoder og værktøjer til kortlægning af fødevareprodukters klimaaftryk fra jord til bord, og vi har samlet viden og erfaringer, så vejen til klimaeffektiv produktion er i høj grad banet. Vi kan bare ikke stoppe her. Vi skal fortsat udvikle, skabe og sprede ny viden, og det gør vi bedst sammen, siger udviklingskonsulent og kontaktperson i netværket, Anders Iversen, AgroTech.

I det nye Mad og Klima Community vil medlemmerne få adgang til den nyeste forskning inden for området, de vil kunne følge internationale tendenser og tiltag, der bliver erfaringsudveksling med de øvrige i fællesskabet, og så ønsker AgroTech en løbende dialog og debat mellem interessenter i fødevarebranchen.

Samarbejdet går i luften 20. januar 2010
Forventningen er, at en bred kam af danske fødevareproducenter vil indgå i det nye samarbejde, som officielt går i luften 20. januar 2010. I Sverige har man i SIK - Instituttet för Livsmedel och Bioteknik - allerede et lignende netværk, og her deltager en lang række interessenter fra branchen - ikke mindst producenter. I øvrigt vil det nye Mad og Klima Community have et tæt samarbejde med SIK.

Åbningsarrangement den 20. januar 2010 vil være med indlæg fra SIK, Lantmännen Unibake, Arla Foods, FDB, Århus Universitet og Novozymes.

Kilde: AgroTech

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109