Siden årsskiftet har det været muligt at skilte med de økologiske spisemærker i enten guld sølv eller bronze, hvis økologiandelen af råvarerne opfylder kriterierne. Er andelen af økologivarer i køkkenet på mellem 30-60 procent udløser det bronze, sølv kræver mellem 60-90 procent, og guldet er hjemme når mellem 90-100 procent af varerne er økologiske.
- Med den nye mærkningsordning får restauranterne og storkøkkenerne en ny profileringsmulighed. For at gøre opmærksom på mulighederne vil der i den kommende tid køre en kampagne "Mærk din økologi”, der skal oplyse kokke og økonomaer om, hvordan de henter medaljer hjem til menukortet er inden for rækkevidde, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen
Fødevareministeriet har afsat 1,5 millioner kroner til kampagnen. Pengene skal blandet gå markedsføring og kurser om, hvilke krav, der skal opfyldes for at komme op på medaljeskamlen.
Målet for kampagnen er, at det økologiske spisemærke bliver en hjælp for dem, der går ind for økologi, når de går ud.
Læs mere på
og hent folderen ”Mærk din økologi”.