23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Medaljer til menukortet

Guld, sølv eller bronze. En kampagne fra Fødevareministeriet og Økologisk Landsforening skal nu hjælpe økologiske restauranter til at få papir på deres økologiske præstationer.

Siden årsskiftet har det været muligt at skilte med de økologiske spisemærker i enten guld sølv eller bronze, hvis økologiandelen af råvarerne opfylder kriterierne. Er andelen af økologivarer i køkkenet på mellem 30-60 procent udløser det bronze, sølv kræver mellem 60-90 procent, og guldet er hjemme når mellem 90-100 procent af varerne er økologiske.

- Med den nye mærkningsordning får restauranterne og storkøkkenerne en ny profileringsmulighed. For at gøre opmærksom på mulighederne vil der i den kommende tid køre en kampagne "Mærk din økologi”, der skal oplyse kokke og økonomaer om, hvordan de henter medaljer hjem til menukortet er inden for rækkevidde, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen

Fødevareministeriet har afsat 1,5 millioner kroner til kampagnen. Pengene skal blandet gå markedsføring og kurser om, hvilke krav, der skal opfyldes for at komme op på medaljeskamlen.

Målet for kampagnen er, at det økologiske spisemærke bliver en hjælp for dem, der går ind for økologi, når de går ud.

Læs mere på

www.oekologisk-spisemaerke.dk

og hent folderen ”Mærk din økologi”.

Kilde: Fødevareministeriet

BREAKING
{{ article.headline }}
0.095|instance-web02