23948sdkhjf

Gode erfaringer giver ny frugtordning

Alle landets skoler kan nu søge om at komme med i næste års skolefrugtsordning efter, at EU og Fødevareministeriet har åbnet op for at ansøgninger om tilskud til skolefrugt. Efterskolerne har allerede vist stor interesse.
Fødevareministeriet har fået 13 millioner kroner i tilskud fra EU til at etablere en ny skolefrugtsordning i Danmark. Det betyder, at op mod 170.000 elever fra hele landet kan modtage et stykke skolefrugt hver dag i tre måneder. Uddelingen af frugt starter i januar 2010.

Tilskuddet dækker 50 procent af udgiften til frugten – resten skal betales af forældre, kommuner, sponsorer eller fonde.

I 2007 og 2008 gav Fødevareministeriet tilskud til skolefrugt gennem projektet Frugtkvarter. Erfaringerne fra Frugtkvarter var meget positive og det har medvirket til, at fødevareminister Eva Kjer Hansen har arbejdet for en EU-skolefrugtsordning.

- Vi ved, at et stykke frugt om formiddagen klart styrker elevernes trivsel og indlæring, og skolefrugt er også en meget effektiv måde at få børn til at spise mere frugt og grønt. I de første dage af den aktuelle ansøgningsrunde har især efterskolerne vist stor interesse, hvilket er rigtig godt, da deres elever netop er fra de årgange, der spiser mindst frugt, siger Eva Kjer Hansen.

Regeringen har netop offentliggjort en handlingsplan for forebyggelse. Det fremgår af handlingsplanen, at regeringen vil fremme udbredelsen af sund livsstil, hvor børn og unge færdes i hverdagen. Skolefrugtsordningen er et af flere initiativer, der bidrager til at nå målsætningen.

Ansøgningsfristen for at deltage i ordningen er 30. november 2009.

Læs mere om skolefrugtordningen på www.skolefrugt.dk

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078