23948sdkhjf

Medie: Fakta og Kvickly koster Coop millioner

Dagligvarekoncernen på vej med skuffende regnskab

Danmarks største dagligvarekoncern, Coop Danmark, er på vej med et skuffende regnskab, som slet ikke lever op til forventningerne. Det skriver Finans.

Ambitionen var sidste år at opnå et bedre resultat end i 2015, da overskuddet før skat var på 581 millioner kroner for koncernen og de selvstændige brugsforeninger.

Sådan kommer det ikke til at gå. Tværtimod vil indtjeningen blive markant mindre. Det erfarer Finans fra flere uafhængige kilder.

Det er især discountkæden Fakta, som koster kassen for Coop. Kæden leverer igen et stort underskud, og moderselskabet har gennemført en kapitaltilførsel til Fakta på 200 millioner kroener. Det fremgår af det offentlige virksomhedsregister, CVR.

Også Kvickly-varehusene giver underskud, og genopretningen af økonomien i de to kæder er ikke forløbet efter planen.

Coop Danmark offentliggør årsregnskabet for 2016 torsdag i næste uge, og koncernen ønsker ikke at kommentere Finans’ oplysninger.

Fakta har gennem de seneste tre regnskabsår kæmpet med røde tal og haft et samlet driftsunderskud på 311 millioner kroner. Også i år ventes kæden at levere et trecifret millionunderskud.

Derimod er det uventet, at Kvickly er blevet ramt af et tilbageslag. Efter at have kørt med underskud i flere årtier vendte kæden underskud til overskud i både 2014 og 2015.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093