23948sdkhjf

Kritik af Inco efter salg af råvaredel

En gruppe bagere retter hård kritik mod grossisten Inco Danmark. Det sker efter denne har solgt sin bageri-råvaredel til en anden leverandør hen over hovedet på de andelshavende bagere.
Grossisten Inco Danmark har vrøvl på råvare-fronten. En gruppe bagere er sure over, at Inco har solgt sin bageri-råvaredel til Credin Bageripartner, der overtager både kundeliste og salg af bageri-råvarer.

Bagermester Thorleif Kristensen, Gjæstgiveriet Café og Musik-Conditori i København er blandt de forurettede bagere.
- Vi opdagede først for nylig, at de havde solgt bagerafdelingen, da de sendte os et brev om det. Det er rystende, at man i en andelsforening kan finde på at sælge en hel afdeling hen over hovedet på os, uden at indkalde os til møde eller spørge på forhånd. Det er forkasteligt og helt i strid med god skik, siger Thorleif Kristensen.

Han pointerer over for Børsen, at langt de fleste af de andelshavende bagere ville have foretrukket Inco frem for Credin. Årsagen er, at Inco er en andelsforening, hvor der er åbenhed omkring regnskaberne, hvilket ikke er tilfældet hos andre leverandører.

Inco Danmark begrunder salget med, at man fremover vil satse på levering til butiks- og cateringvarer til bagerbranchen. Det mener Thorleif Kristensen ikke er helt korrekt. Derimod er hans opfattelse, at Inco fattes penge efter kostbare investeringer.

Formand for Incos bestyrelse, slagtermester Søren Friis afviser, at pengemangel skulle være årsagen til salget.
- Det er ikke, fordi vi ikke kan lide bagerne, men vi er nødt til at være konkurrencemæssigt rustede, og det er jo sådan, at bagerbranchen er faldende i både antal og omsætning. Og vi er altid blevet punket af bagerne for, at vi er for dyre på vores tørvarer. Derfor har vi valgt at gå sammen med den, som vi tror er den bedste partner på markedet, nemlig Credin, fordi de kan matche de priser, som markedet efterspørger, siger Søren Friis, der dog erkender, at informationen til andelshaverne nok kunne have været bedre.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094