23948sdkhjf

Alfa Laval overvejer opkøb i Danmark

Den svenske industrikoncern har milliarder i reserve til udvidelser. De kan blive brugt i Danmark, hvor der blandt andet kan blive tale om opkøb inden for miljø- og fødevareindustrien.
I forvejen er Alfa Laval godt repræsenteret på det danske marked med 1.100 ansatte og en omsætning på ca. 3 mia. kr., men koncernens ledelse ser stadig opkøbsmuligheder, der kan føje nye kompetenceområder til. Selv om man i høj grad koncentrerer sig om udvidelser i USA og Østasien, så forklarer Alfa Lavals topchef Lars Renström, at det er sandsynligt, at man også vil foretage opkøb i Danmark. Det skriver Børsen.

- Det er mest sandsynligt, at det bliver virksomheder inden for fødevarer, farma og miljø. Det er de områder, hvor Danmark har en stærk position. Det vil være naturligt, at det sker i Øresundsregionen, hvor der er mange virksomheder, og hvor vi selv har mange forretninger, udtaler Lars Renström til Børsen.

Han forklarer, at der efterhånden er ved at dukke gunstige opkøbsmuligheder op, idet prisniveauet på mulige opkøb er blevet justeret en del siden toppen for et par år siden.

Bortset fra hjemmemarkedet Sverige er Danmark Alfa Lavals største marked. Koncernen har afdelinger i Nakskov, Kolding, Søborg og Ishøj.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094