23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen opfordrer til frivillig mærkning af frossent fjærkræ

Debatten om mærkning af frosne ænder blusser op hvert år, når vi rammer november/december måned. Nu opfordrer Fødevarestyrelsen producenterne til frivilligt at mærke de frosne ænder med produktions- eller slagtedato.
Reglerne for mærkning af fødevarer er ens i hele EU. Det betyder, at der ikke kan indføres et nationalt krav om, at producenterne skal mærke ænder og gæs med produktionsdato eller slagtedato. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen nu producenterne til at mærke de frosne fjerkræ frivilligt.

Mærkning med dato for mindste holdbarhed er allerede obligatorisk. Danmark arbejder i øjeblikket for at kravet om mærkning med produktions- og slagtedato også bliver obligatorisk i den nye EU-forordning om mærkning af fødevarer.

Fødevaremininster Eva Kjer Hansen er i medierne blevet beskyldt for smøl i forbindelse med arbejdet med mærkning af frossent fjærkræ. Huh beklager over for Politiken og fortæller om arbejdsprocessen i EU.

- Det er rigtigt, at det ikke er besluttet endnu, men der er sket en del. Jeg har arbejdet videre med at få indført en produktionsdato i EU. Men arbejdet trækker i langdrag. Jeg har haft drøftelser med ordføreren i udvalget, Renate Sommer, og hun er enig i, hvordan mærkningsreglerne skal se ud. Men jeg havde håbet, at vi på nuværende tidspunkt var kommet videre.

Fra Forbrugerstyrelsens side kritiseres ministeren for ikke at have gjort noget allerede for to år siden, da debatten om mærkningen af ænder blussede op for første gang.

- Hun kunne godt allerede for to år siden have taget fat i detailhandlen og have sørget for en frivillig aftale hele vejen rundt. Én ting er, at man i EU ikke er blevet enige endnu og, at tingene har trukket ud. Noget andet er, at den slags ting har et perspektiv på flere år, og det ved ministeren udmærket godt, siger fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Camilla Udsen til Politiken.


Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125