23948sdkhjf

Carlsberg: Løbet er kørt

De russiske politikere har besluttet at gennemføre de varslede afgifter på øl og spiritus. Carlsberg erkender, at løbet er kørt.
Andenbehandlingen var sidste chance for at ændre på forslaget, men der blev ikke rykket ved noget, trods protester fra Carlsberg og andre internationale bryggerikæmper. I morgen fredag finder en tredjebehandling af forslaget sted, hvormed der kun er en teoretisk chance tilbage for, at forslaget forkastes.

Carlsberg erkender nu over for Børsen, at løbet er kørt:

- Vi må indse, at nu bliver det nok vedtaget. Vi havde til det sidste håbet, at man ville finde forståelse for, at det er unfair og uafbalanceret at øge afgiften på øl på dette niveau, fordi det tilgodeser hård spiritus som vodka, hvor afgifterne kun ændres minimalt, siger Carlsbergs internationale pressechef Jens Peter Skaarup til avisen.

De russiske afgifter vil fra næste år stige med 200 pct. og efterfølgende 11 pct. i 2011 og 20 pct. i 2012. På den baggrund nedjusterede Carlsberg i sidste uge sine forventninger til hele det russiske marked, som nu ventes at falde 10 pct. i år fra før udmeldte 5-6 pct.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125