23948sdkhjf

KMC satser på forædling

KMC henter lige nu 70 procent af sin omsætning på funktionelle ingredienser, hvorfor direktøren nu vil mangedoble fabrikkens volumen på dette marked.
Funktionelle ingredienser er fremtiden for KMC, udtaler andelsselskabet nye direktør Michael Jensen til Børsen.

- To tredjedel af vores mængde på 130.000 ton afsættes som kartoffelstivelse. Næsten en tredjedel sælges som mere forarbejdede derivater, mens kun 1-2 pct. ender som funktionelle ingredienser. Men ser man på indtjeningen på de tre grupper, kommer 70 pct. fra de funktionelle ingredienser og 30 pct. fra derivaterne, mens den native stivelse går i nul, forklarer han avisen.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, hvor markedet er i krise og der findes store lagre af kartoffelstivelse rundt om i verden. Michael Jensen oplyser, at de funktionelle ingredienser i dag omkring et par tusinde ton, men den mængde forventer direktøren at mangedoble i løbet af de kommende år.

Om funktionelle ingredienser
En funktionel ingrediens tilfører en bestemt egenskab til et produkt, eksempelvis en konsistens, sejhed eller viskositet. Ingrediensen skal kunne opløses i koldt vand, så producenten kan spare en opvarmning i sin proces.

Kilde: Børsen

Læs mere om: KMC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094