23948sdkhjf

Først i verden: KMC kan nu lave plantebaseret "kød" af kartofler

Kartoffelmelcentralen i Brande, KMC, har knækket koden og kan nu tilbyde plantebaseret kød lavet af kartoffelprotein.

Det fortæller KMC i ene pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at KMC som de første i verden har formået at at give kartoffelprotein den nødvendige struktur til formålet.

- Kartoflens særlige egenskaber kan revolutionere plantebaserede kødprodukter ved at forbedre strukturen og de ernæringsmæssige kvaliteter, konstaterer ingrediensvirksomheden.

KMC peger på, at kartoffelprotein dermed er ændret fra at være et pulvertilskud til nu at være et produkt med en fiberstruktur, der ligner strukturen fra kød - og med samme stegeskorpe som kød.

- Hos KMC har vi en erklæret målsætning om at bidrage til overgangen fra kødingredienser til plantebaserede ingredienser. Og vi tror på, at vi med denne løsning har skabt et reelt gennembrud, når forbrugere skal kunne tilbydes grønne kvalitetsprodukter, fortæller KMC-direktør Jesper Burgaard.

- Vi begyndte at lave kartoffelprotein til fødevarer i 2019, på grund af dens ernæringsmæssige kvaliteter og potentiale som ingrediens i fødevarer. Dog har produktet indtil nu ingen funktionelle kvaliteter haft, men med vores nye teknik kan kartoffelprotein give struktur til produkterne og derfor anvendes til eksempelvis plantefars eller andre køderstatninger, siger han.

KMC har også knækket koden til storskalaproduktion og forventer at kunne sende omkring 300 tons tekstureret kartoffelprotein på markedet i år. Og så er det planen at opskalere kapaciteten løbende i de kommende år.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172