23948sdkhjf

Danpo hædret for godt arbejdsmiljø

Lantmännen Danpo A/S vinder prisen for at arbejde bevidst med en forebyggende sikkerhedskultur og prioritere, at nyansatte får den nødvendige introduktion og instruktion til at kunne varetage arbejdet, lyder begrundelsen fra Arbejdsmiljørådet.
Det svenskejede Lantmännen Danpo A/S har cirka 700 medarbejdere fordelt på omkring 27 nationaliteter. Virksomhedens danske afdeling ligger i Give og beskæftiger sig med slagtning og forædling af kyllingeprodukter.

På grund af arbejdskraftsmangel i højkonjukturtiden har Lantmännen Danpo A/S haft en særlig udfordring i at få kvalificerede medarbejdere. I perioden 2007‐2008 betød det en del nye medarbejdere fra blandt andet Polen, og i samme periode har virksomheden udvidet det ene anlæg med 3.000 m² og indkørt et helt nyt ferskpakkeri, udskiftet to fileteringslinjer, installeret automatisk kasselager med mere. På det ene anlæg er der desuden indført weekendskift.

Mange udfordringer på én gang
Kombinationen af de mange nye medarbejdere, mange nationaliteter, et tempofyldt arbejdsmiljø, indkøring af nye afdelinger, nye maskiner og weekendskift har krævet en ambitiøs indsats for ikke at få en stigning i antallet af arbejdsulykker. Konkret betød det, at Lantmännen Danpo A/S i 2008 iværksatte et arbejdsmiljøkursus på tre dage for alle medarbejdere, og siden da har alle nyansatte været gennem samme kursus. Virksomheden vil dermed sikre, at alle medarbejdere – såvel nye som nuværende – har forståelse for vigtigheden i sikkerhedsarbejdet og sikkerhedskulturen, og den forståelse skal skabes gennem en grundig instruktion og oplæring omkring arbejdspladsen og de gældende arbejdsmiljøregler.

Arbejdsulykker faldt fra 184 til 44
Det skærpede fokus har resulteret i et fald i antallet af arbejdsulykker fra 184 i 2007 til 44 til dato i 2009, og en reduktion i fravær relateret til ulykker på 2/3 inden for samme periode.

Lantmännen Danpo A/S har modtaget ArbejdsmiljøPrisen 2009 med følgende begrundelse:

- Det er lykkedes Lantmännen Danpo A/S, som er en virksomhed med mange nyansatte og mange nationaliteter, at få medarbejderne – nye som erfarne – involverede i at arbejde med en forebyggende sikkerhedskultur. Indsatsen består af mange elementer, men særligt bemærkes, at alle nye medarbejdere inden opstart kommer igennem et kursusforløb om arbejdsmiljø, sikkerhed, ergonomi og hygiejne. Alle skal gennemgå virksomhedens arbejdsmiljøpolitik, og alle bliver uddannede i virksomhedens code of conduct og pålægges at tage et medansvar for arbejdsmiljøet. Indsatsen har resulteret i et markant fald i antallet af arbejdsulykker og fravær relateret til arbejdsulykker. Dommerkomiteen finder indsatsen meget målrettet og resultatorienteret. Lantmännen Danpo A/S arbejder bevidst med en forebyggende sikkerhedskultur og prioriterer, at nyansatte får den nødvendige introduktion og instruktion til at kunne varetage arbejdet. Derfor vil Dommerkomiteen gerne belønne Lantmännen Danpo A/S med ArbejdsmiljøPrisen 2009 i kategorien Arbejdsulykker.

Kilde: Lantmännen Danpo

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079