23948sdkhjf

Økologi: Samarbejde, men ingen fusion

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer vil udbygge en række samarbejdsområder, men fortsætter som to selvstændige organisationer.
Landbrug & Fødevarer har samlet hovedparten af landets erhvervsorganisationer på landbrugs- og fødevareområdet. Herunder en stor del af de økologiske landmænd og virksomheder. Nu har organisationen også aftalt et fremtidigt samarbejde med Økologisk Landsforening, der er en landsdækkende forening med økologiske virksomheder, landmænd og forbrugere som medlemmer.

- Vi har en række områder, hvor de to organisationer kan samarbejde fremadrettet. Jeg er tilfreds med aftalen, som er til gavn for økologi og hele fødevareerhvervet, siger Michael Brockenhuus-Schack, formand for Landbrug & Fødevarer.

Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening, mener, at det er godt for økologi, at de to foreninger både kan finde ud af at samarbejde og konkurrere.

Samarbjede fremmer målrettet økologi
- Vores medlemmer ønsker at fastholde en forening, som arbejder 100 pct. målrettet for økologi, men dette arbejde kan på flere områder fremmes af et godt samarbejde med Landbrug & Fødevarer, siger Evald Vestergaard.

De to organisationer er enige om at fortsætte og udbygge samarbejde på områder som:
- Landbrugsfaglig - og omlægningsrådgivning
- Økologisk eksportfremme
- Udviklingsprojekter
- Forskningspolitik

Vigtigt indsatsområde
De to foreninger vil også fortsætte en aktiv dialog på en stribe af områder, fra landbrugspolitik til regler for økologisk produktion, samt om bredere landbrugs- og veterinæraftaler, hvor økologisk landbrugsproduktion kan blive påvirket.

- Vi er enige om mange ting, men økologien udvikler sig bedst via en konstruktiv debat mellem de forskellige organisationer, der går ind for økologi, som en vigtig del af danskernes fødevareudbud, siger Michael Brockenhuus-Schack. Han understeger at udviklingen af den økologiske sektor i Danmark, er et vigtigt indsatsområde for Landbrug & Fødevarer.

Evald Vestergaard siger at samarbejdet også kan udbygges.

- Vi går meget positivt ind i et samarbejde på alle de områder, hvor det kan supplere eller styrke vores arbejde. Der nok at tage fat på, siger formanden for Økologisk Landsforening.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095