23948sdkhjf

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Det nordjyske investeringsselskab Rare Wine Invest, der er søsterselskab til importøren Rare Wine, har fået grønt lys til at opbygge et kæmpestort lager med dyre investeringsvine.

- Lageret har kapacitet til 500.000 flasker,og  vi regner med at kunne lægge vin for en halv milliard kroner på toldlager i løbet af den kommende tid, fortæller Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest, i en pressemeddelelse

Han peger på, at stigende efterspørgsel på de bedste vine, der kun findes i begrænsede mængder, har gjort vin til et attraktivt investeringsobjekt.

Herhjemme har investorerne førhen kun kunnet investere i vin mod betaling af told, afgifter og moms, men nu åbner Rare Wine Invests netop godkendte toldoplag op for en helt ny mulighed:

- Rare Wine Invest kan således sælge investeringsvin til markedspris uden told, afgift og moms, når vinene leveres til toldoplaget. Dermed får køberne adgang til de bedste og mest sjældne vine til markedspriser, der ofte er langt under vinhandlernes priser.

- Køber man for eksempel seks flasker 2003 Château Latour hos en dansk vinhandler, koster den 48.000-54.000 kroner inklusive moms. Prisen hos Rare Wine Invest for den samme vin er kun 30.500 kroner eksklusive told, moms og afgift ved levering til toldoplag, nævner virksomheden.

Når vinene lander på toldoplaget, forsegles og mærkes de med investorens unikke id. Toldlagere er sikret og overvåget, og alle vinene er forsikret til genanskaffelsespris. Lageret har en konstant temperatur på 10-13 grader og en luftfugtighed på lige omkring 70 procent, hvilket er ideelt til opbevaring af vin, understreger Anders Børsen.

Investorerne kan til enhver tid besøge toldoplaget og inspicere de sjældne flasker, men ønsker man at føre dem ud af den toldfri zone, for eksempel for at drikke dem, skal der afregnes told, afgift og moms.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063