23948sdkhjf

Baresso forsvinder som en succes

Den snart forhenværende kaffekæde har atter plus på bundlinjen

Alt imens de nye ejere af kaffekæden Baresso er i færd med at afvikle konceptet, kan de konstatere, at Baresso formentlig forlader markedet som en overskudsforretning.

I hvert fald viser regnskabet for 2016 et resultat på næsten 2,3 millioner kroner efter et år, hvor bruttofortjenesten steg fra knap 240 til knap 264 millioner kroner. I 2015 gav kædens cirka 50 butikker et underskud på godt 4,6 millioner kroner.
 
Baresso blev i 2015 købt af det tyske investeringsselskab Jab Holding for et trecifret millionbeløb. Køberne meddelte sidste år, at Baresso-konceptet skal lukkes, og at de danske kaffebarer i stedet skal være en del af den svenske kæde Espresso House, der også er ejet af Jab Holding. Espresso House er Nordens største kaffekæde.

Slut om to år
I 2016 blev tre Baresso'er konverteret til Espresso House, og efter planen følger alle de andre efter i løbet af de kommende to år.

Jab Holding åbnede i 2016 i alt 10 nye kaffebarer i Danmark - syv Baresso og tre Espresso House. Omvendt blev to af Baresso-enhederne lukket: En i Aalborg og en på Østerport Station i København.

I sine kommentarer til 2016-regnskabet konstaterer ledelsen, at Espresso Houses brand og koncept er blevet godt modtaget i Danmark.

- På basis af fastlagt planer for forvandlingen af Baresso til Espresso House, der vil påføre selskabet ekstra omkostninger og downtime i forbindelse med ombygning af butikkerne, forventes der fremgang i den ordinære drift for 2017. Det er ligeledes planen at fortsætte ekspansionen i Danmark ved etablering af nye butikker, skriver ledelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11