23948sdkhjf

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

De fleste synes, at lønmodtagere selv skal bestemme antallet af timer

Hele 83 procent af danskerne er overvejende enige i, at man som lønmodtager skal kunne arbejde mere i nogle perioder og mindre i andre perioder af arbejdslivet.

Det skriver Berlingske fredag.

Samtidig mener 75 procent, at man som lønmodtager selv skal have ret til at bestemme, hvor mange timer man vil arbejde.

Meningsmålingen om fleksibel arbejdstid er foretaget af TNS Gallup for Berlingske. Mens det sidste ønske kan lyde urealistisk, er fleksibel arbejdstid allerede in, fortæller professor i statskundskab Thomas Bredgaard fra Aalborg Universitet.

- Mange lønmodtagere oplever, at de godt kunne ønske sig bedre balance mellem familieliv og arbejde, blandt andet fordi der er en uhensigtsmæssig fordeling af arbejde over et arbejdsliv. Du skal knokle, lige når du kommer ind på arbejdsmarkedet, hvor du også skifter familie, siger Thomas Bredgaard til Berlingske.

Fremtiden for større fleksibilitet for medarbejderne på arbejdsmarkedet ifølge professoren en nød, man ikke har fået knækket endnu.

- Nogle virksomheder giver deres medarbejdere noget frihed, og i nogle overenskomster har man taget hul på det. Men politisk har det været et område, som man ikke har fået adresseret. I udgangspunktet har vi et meget fleksibelt arbejdsmarked herhjemme, men det er især fleksibelt for arbejdsgiverne, der har mulighed for at hyre og fyre og skrue op og ned i opgaverne for medarbejderne, siger Thomas Bredgaard.

Den netop vedtagne overenskomst for cirka en halv million privatansatte på DA- og LO-området vil blandt andet fordoble den såkaldte fritvalgslønkonto, der giver medarbejdere mulighed for at spare ekstra kroner op til ferien eller købe ekstra omsorgsdage.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125