23948sdkhjf

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Ansatte er utilfredse med den nye overeskomst

Slagteriarbejdere på en stribe Danish Crown-slagterier har fredag nedlagt arbejdet i protest mod en ny overenskomst mellem fagforeningernes fællesorganisation, LO, og arbejdsgiverorganisationen DA.

Det oplyser Danish Crown og en række lokale medier.

Overenskomsten for 500.000 ansatte i den private sektor blev stemt igennem torsdag.

Fredag morgen har slagteriarbejdere på Danish Crown i Blans, Herning, Horsens og Rønne besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver DR Syd, Horsens Folkeblad og TV2 Bornholm.

Den nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Hele 98 procent valgte at stemme nej.

Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer af de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

Intention om at arbejde efter weekenden
- Vi er ret utilfredse med, at en overvældende del af slagteriarbejderne stemte nej til overenskomsten, og så bliver den trukket ned over hovedet på os alligevel, siger Klaus Olesen, der er tillidsmand på slagteriet i Horsens.

Han oplyser, at hans kolleger har intentionen om at arbejde igen efter weekenden.

- Kollegerne er godt klar over, at de ikke opnår noget lige nu. Men de vil gerne vise deres frustration over det meget magre resultat, siger Klaus Olesen.

Den nye regel betyder, at slagteriarbejdere og andre ansatte på overenskomsten kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder.

Det overarbejde skal afspadseres inden for et år.

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt. Over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141