23948sdkhjf

Coop henter ind på Dansk Supermarked

Dagligvarekæderne rykker tættere på hinanden i takt med, at Coop vinder markedsandele, og Dansk Supermarked går tilbage.
En markedsanalyse foretaget af GfK Consumer Tracking Scandinavia for Berlingske Business viser, at mens Coop-butikkerne samlet er gået to procentpoint frem i markedsandele i 2009, er Dansk Supermarkeds markedsandele faldet med 0,7 procentpoint.

Coop, der står bag kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta, har således kun mistet markedsandele på Irma-kæden, mens de øvrige butikker alle er gået frem i det forgangne år.

Dansk Supermarked bakser derimod med vigende markedsandele i både Bilka- og Nettokæderne, mens Føtex kan fremvise en lille vækst.

Hos GfK Consumer Tracking Scandinavia har division manager Peter Glavind et bud på, hvorfor vinden blæser Coops vej.

- Coop har historisk set altid haft ældre og mere loyale shoppere, og det har de nydt godt af under recessionen. Kundernes loyalitet har blandt andet gjort dem bedre rustet til at stå imod den generelle downtrading, vi har set, fra supermarkeder til discount, siger han til Berlingske Business.

Kvickly går frem
Coops Kvickly-kæde er vokset 1,2 procentpoint i markedsandele og sidder dermed på 7,3 procent af det danske dagligvaremarked.

I den anden ende af skalaen ligger Dansk Supermarkeds varehuskæde Bilka, der må vinke farvel til 0,6 procentpoint af sine markedsandele efter et svært år, hvor forbrugerne holdt pengene i lommen og skiftede nonfood-varerne ud med discounttilbud.

Det er dog fortsat Dansk Supermarked, der med 28,1 procent af markedet mod Coops 25,9 procent er Danmarks største dagligvarevirksomhed, skriver Berlingske Business.

Og Peter Glavind fra GfK understreger også, at Dansk Supermarkeds tab i markedsandele ikke skal ses som et tegn på, at dagligvaregiganten har mistet taget – de andre er bare blevet bedre.

Discountkæder bliver dygtigere
- Coop har generelt rykket sig en del de sidste par år, og det vil sige, at en masse af de fordele, Dansk Supermarked havde før, er forsvundet. Hullet mellem dem er groft sagt blevet mindre. På samme måde ser vi også, at Rema 1000 og nogle af de andre discountkæder er blevet dygtigere, og det presser Dansk Supermarked, siger Peter Glavind til Berlingske Business.

Coop fremlagde i begyndelsen af 2009 en ny strategi, hvor man erklærede, at Coop vil være den mest samfundsansvarlige dagligvarevirksomhed i Danmark. Og det har givet pote, mener Henning Bahr.

- Jeg tror, Coop Danmarks plan allerede har fået en effekt i 2009, og den vil få endnu større effekt, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156