23948sdkhjf

Danmarks Biavlerforening sætter ind for at hverve biavlere

Nedgang i biavlere går ud over bestøvningen af landbrugsafgrøder, hvilket har en årlig værdi af 1 mia.kr.
Et nyt initiativ fra Danmarks Biavlerforening har til formål at skaffe flere danske biavlere i løbet af de kommende år.

- Der er sket en halvering af antallet af bifamilier i Europa i løbet af de seneste 50 år. Det viser en international undersøgelse. Man ved ikke præcis, hvorfor der bliver færre biavlere, men økonomien spiller uden tvivl en rolle og tilbagegangen er generel i hele Europa, oplyser Danmarks Biavlerforening.

I det forgangne år er der derfor uddannet et hold instruktører, og der er fremstillet kursusmateriale, så Danmarks Biavlerforenings 72 lokale afdelinger spredt over hele landet er klar til at afholde kurser for nye biavlere.

Trussel mod planter
Færre biavlere og dermed færre honningbier i hele Europa udgør en trussel mod naturens mangfoldighed, fordi honningbier er nogle af de vigtigste bestøvere af både vilde planter og landbrugsafgrøder.

Selv om man kan importere honning til konsum fra andre dele af verden, løser det ikke problemet med bestøvningen af landbrugsafgrøderne såvel de vilde planter i naturen.

Værdien af bestøvningen af landbrugsafgrøder er på årsbasis ca. 1. mia. kr. pr. år ifølge Det jordbrugsvidenskabelige Fakultet.

Nedgang i den biologiske diversitet
Uden bestøvning kan planterne ikke formere sig, og fugle, smådyr og insekter, der lever af frugter, frø og små spirende planter, vil mangle føde.

Det vil betyde en nedgang i den biologiske diversitet, og vil i sin yderste konsekvens udgøre en trussel mod naturens komplekse robusthed.

Se mere om biavl og foreningens initiativ på Danmarks Biavlerforening .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078