23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kæmpeunderskud hos Odense Marcipan

Italiensk fabrik trækker voldsomt ned - nu er den lukket

2016-regnskabet fra Odense Marcipan er ikke rar læsning for virksomheden, der kom ud af året med et underskud efter skat på over 25 millioner kroner.

Sukkerchokket skyldes i høj grad det italienske datterselskab Natural Food, som kostede Odense Marcipan cirka 40 millioner kroner. Ledelsen i Odense har taget konsekvensen og stoppede i december produktionen hos Natural Food, der siden 2008 har produceret marcipanmasse og mandelprodukter til industrimarkedet for Odense Marcipan.

Dermed regner ledelsen med, at man i 2017 igen kan få plus på bundlinjen - lige som i 2015, da virksomheden tjente cirka 3,3 millioner kroner efter en årrække med underskud.

Nettoomsætningen i 2016 blev på knap 398 millioner kroner, en nedgang på cirka 48 millioner fra året før. Det skyldes hovedsageligt lavere råvarepriser.

Sukkerafgifter driller
Ud over problemerne i Italien er regnskabet ifølge ledelsen også præget af de høje danske sukkerafgifter. Og det kan få konsekvenser:

- Det fortsat kraftige afgiftstryk i Danmark forventes fortsat at påvirke afsætningen på hjemmemarkedet og kan på strategisk langsigtede beslutninqer medføre reduceret engagement i Danmark, hedder det i årsrapporten.

Heller ikke hvad angår datterselskabet Bæchs Conditori i Hobro er Odense Marcipan tilfreds. Dér bød 2016 på et overskud på cirka 300.000 kroner, samme niveau som året før, men moderselskabet havde forventet et væsentligt bedre resultat i Hobro.

Odense Marcipan er ejet af den norske Orkla-koncern.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web04