23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Rose Poultry har succes med kyllingefødder

Hver dag sælger slagteriet 200.000 danske kyllingefødder til Kina og andre lande i Østen, og der kunne sælges mange flere, hvis de kunne skaffes.

Fine fødder og nytænkning har skabt en eksportsucces for Rose Poultry i Vinderup.

Fjerkræslagteriet har gjort et affaldsprodukt til en eftertragtet vare i Østen.

Det er sket med hjælp fra de danske krav om dyrevelfærd og ved at udvikle produktionsmetoderne.

- Vi slagter cirka 100.000 kyllinger om dagen, og hovedparten af fødderne kan anvendes, fortæller fabrikschef Torben Brandt Sørensen fra Rose Poultry i Vinderup.

Kridhvide fødder

Engang var kyllingefødder et affaldsprodukt, men i dag er de så fine, at kinesere og andre i Østen spiser dem som en delikatesse.

Det betyder eksportindtægter til Danmark og en højere afregning til producenterne.

Kyllingerne fra Rose Poultry går i dag i strøelse og med varme og ventilation. Dermed undgår de ammoniakforbrændinger og sorte sår, som kan komme, hvis de vader i deres egne ekskrementer.

Efter kyllingernes død skoldes fødderne en ekstra gang og køres derefter gennem en fodplukker, som peeler og nulrer overhuden af.

Derefter fremtræder de kridthvide og flotte. Så køles de i vandbad, pakkes og fryses.

- Desværre har hver kylling kun to fødder, for vi kunne sælge mange flere, siger Torben Brandt Sørensen fra Rose Poultry.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03