23948sdkhjf

Bent Claudi Lassen skal udvikle VIFU

En af branchens absolutte sværvægtere skal være med til at udvikle og styrke VIFU – Videncenter for fødevareudvikling
Det er en erfaringstung herre, der er anerkendt for sin dygtighed og viden på fødevareområdet, der sætter sig for bordenden hos VIFU.

Bent Claudi Lassen er oprindeligt uddannet agronom med økonomi og landbrugspolitik som speciale og har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde inden for fødevare- og landbrugsområdet. Blandt andet som formand for Danske Slagterier, vicepræsident i Landbrugsraadet og bestyrelsesposter i flere større fødevarevirksomheder. Han ser sin nye rolle som bestyrelsesformand i VIFU som en naturlig videreudvikling og en mulighed for at udnytte den viden og erfaring, han igennem årene har tilegnet sig omkring forskning og innovation i fødevarebranchen.

- VIFU har allerede vist og skal fortsat vise sin styrke ved at formidle viden og information på tværs af virksomheder og imellem dem og landets videns- og forskningsinstitutioner.

Sådan lyder det fra den nye bestyrelsesformand, som ser VIFU som en stærk aktør i forhold til regeringens nye udspil, hvor der bl.a. bliver lagt vægt på at øge væksten i små og mellemstore virksomheder i hele landet ved at styrke innovation i virksomhederne.

VIFU er udpeget som koordinator af det landsdækkende innovationsnetværk – FoodNetwork, der er den hidtil største satsning på at styrke innovation blandt fødevarevirksomheder. Satsningen har traditionelt være spredt mellem mange aktører, men med FoodNetwork er det for første gang lykkedes at samle aktørerne i ét netværk.

Blandt indsatsområderne i FoodNetwork er matchmaking samt klynge- og netværksfacilitering, hvor der ifølge Bent Claudi Lassen er et stort nationalt behov, som VIFU kan være med til at dække:

- Over hele landet er der mange spændende regionale initiativer og tiltag. Og da VIFU i forvejen er med på en lang række områder, ser jeg VIFU som en aktør, der kan være med til at koordinere de mange initiativer, så det på den måde er muligt at udnytte både mulighederne og midlerne bedre.

Bent Claudi Lassen forudser, at VIFU fremover kommer til at spille en endnu større rolle på den nationale bane, og han glæder sig over at kunne bidrage med sin viden og med den som ballast være med til at styrke og udvikle VIFU.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094