23948sdkhjf

Carlsberg flytter i nyopført terminal på Aalborg Havn

Aalborg Havn opfører nyt center til omlastning af øl og vand, så fra 1. august rykker Carlsberg ind som ny nabo på havneområdet.
Til sommer rykker bryggeriet ind i en nyopført administrationsbygning og en ny stor terminal til brug for omlastning af drikkevarer.

Aftalen lyder på, at havnen bygger en ny cross-docking terminal nord for Rørdalsvej ved Vejdybet, oplyser Ole Brøndum, salgs- og marketingchef i Aalborg Havn til Nordjyske.

Øl spilder ikke tiden
Terminalen skal bruges af de store modulvogntog, som om dagen og aftenen kører turen fra bryggeriet i Fredericia til Aalborg Havn.

I terminalen skal øl og sodavand om natten lastes fra modulvognene til mindre distributionslastbiler, som kører øl og vand ud til kunderne.

Drikkevarerne kommer derfor ikke til at stå og spilde tiden på et depot i forbindelse med distributionen, og på turen til Fredericia vil modulvognene fragte tom emballage.

Ideel løsning for Carlsberg
Carlsberg har længe været på udkig efter nye egnede bygninger, og Aalborg Havn tilbød derfor at opføre terminal og kontorer ved Østhavnen og leje dem ud til Carlsberg.

Carlsbergs distributionschef, Keld Norup Lauridsen oplyser til Aalborg Havns magasin Transport, at det er en ideel løsning, fordi bryggeriet får en bygning i den rette størrelse og, den passer til cross-docking konceptet.

Placeringen er ideel tæt på motorvejen og med adgangsveje, der modsat området ved det gamle depot Postmestervej, er godkendt til kørsel med modulvogntog.

Endelig bliver Carlsberg ikke bundet af et ejerskab, men langtidsleje af bygningerne, og det er også en løsning, som Aalborg Havn gerne arbejder med.

Som aktieselskab må Aalborg Havn nemlig gerne indgå i andet end blot havneaktiviteter. Havnen må være med i ejendomsselskaber og gør det gerne for trække udvikling og erhverv til.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084