23948sdkhjf

Bliv master i fødevarekvalitet

Ny uddannelse henvender sig til ansatte inden for alle dele af fødevaresektoren. Fokus er fødevarernes kvalitet, ernæringsmæssige værdi og sikkerhed.
Masteruddannelse i Fødevarekvalitet- og Sikkerhed på Københavns Universitet henvender sig til ansatte i hele fødevareindustrien fra produktion og forarbejdning til distribution, rådgivning, institutioner og restaurationer samt inden for det offentlige og fødevarekontrol.

- Fra flere sider ser vi, at der er et behov for vidensudvikling blandt de, som arbejder med fødevarekontrol, produktion og forarbejdning af mad. Problemer med fødevaresikkerheden fylder efterhånden meget i vores moderne samfund, siger studieleder og lektor Jesper Lassen og tilføjer:

- Samtidig gør udviklingen af ny teknologi, stigende krav om masseproduktion, nye bakterier og ny viden, at vi i Danmark hele tiden bør styrke vores kompetencer i fødevareindustrien.

Tæt kontakt med erhvervsliv
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med DTU og Levnedsmiddelcentret.

Studieforløbet lægger op til et tæt samarbejde med de studerendes ansættelsessted som led i bestræbelserne på at dyrke de tætte forbindelser mellem erhvervsliv, offentlige institutioner og forskning.

- Sikkerhed og kvalitet i fødevarer er et anliggende, som berører os alle, og det er vigtigt, at der hele tiden er et flow af ny viden fra forskningsinstitutionerne ud i praksis i fødevarebranchen. Kvalitet og Fødevaresikkerhed er væsentlige konkurrenceparametre, og derfor er det vigtigt, at fødevarebranchen er helt fremme i førertrøjen, når det angår viden og praksis på området, siger Astrid Bork Andersen, chefkonsulent i DI Fødevarer.

To slags specialisering
Masteruddannelsen tilbyder specialisering inden for enten fødevaresikkerhed eller i ernæring & gastronomi.

Ansøgere skal have en relevant mellemlang, videregående uddannelse samt mindst to års erhvervserfaring inden for fødevareområdet.

Uddannelsen er en deltidsuddannelse, som kan følges sideløbende med almindeligt erhvervsarbejde.
Læs mere om: LIFE
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094