23948sdkhjf

Arla slår døren op til fremtiden

Nyt testanlæg kan hurtigt afprøve nye idéer og smagsvarianter
Kokke, forskere, forbrugere og kunder kommer til at spille en hovedrolle, når fremtidens mejeriteknologier, -produkter og -trends skal udvikles i Arlas nye, avancerede, globale innovationscenter i Agro Food Park Aarhus.

Det er Arlas ambition, at centret, som bliver officielt åbnet af Kronprinsesse Mary her i formiddag, kommer til at fostre samarbejdsinnovation på verdensplan.

Åben innovation er et af de primære fokusområder for Arlas vækstplaner de næste 10 år, hvor mejeriselskabet for alvor agter at indtage det globale marked for mejeriprodukter og blive verdens førende inden for samarbejdsinnovation i mejeribranchen, konstaterer koncernen i en pressemeddelelse.

Arla Innovation Centre skal tilføre flere værdiforædlede produkter til Arlas markeder verden over. Arla vil også samarbejde med forskere og universiteter inden for forskellige områder, herunder mælkeproduktion, forebyggelse af livsstilssygdomme, innovativ emballage og teknologier, som kan gøre det nemmere at transportere mælk og friske mejeriprodukter på tværs af kontinenter.

Eksplosionsagtig vækst
- Konkurrencen i den globale fødevareindustri har aldrig været større, end den er i dag – ikke mindst i Europa og på de nye markeder i blandt andet Asien og Afrika, hvor man oplever en middelklasse i eksplosionsagtig vækst. Den bedste innovator vinder, siger CEO i Arla Foods Peder Tuborgh.

Arlas produkter sælges i dag i mere end 100 lande verden over med Storbritannien, Tyskland, Sverige og Danmark som de største markeder og med langsigtede vækstambitioner på fire nye markeder uden for EU. Her planlægger Arla at øge salget af brandede produkter i Mellemøsten og Nordafrika, USA, Afrika syd for Sahara samt i Kina og Sydøstasien frem mod 2020.

Med det nye innovationscenters avancerede, interne testanlæg kan man hurtigt afprøve nye idéer og smagsvarianter, så tempoet i Arlas innovationsprocesser øges betydeligt, skriver koncernen.

Cirka 150 specialister fra forskellige dele af verden vil være ansat på det nye innovationscenter. Bygningen består af et lille, kompakt mejerianlæg, en række forskellige laboratorier, Consumer House, Customer Collaboration Lab og moderne kontorfaciliteter, som er designet til at fremme kreativitet og tværfaglige projekter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078