23948sdkhjf

KiMs har trimmet forretningen

Chips- og snackproducenten genererede et rekordstort driftsresultat på næsten 92 mio. kr. i 2009.
I 2008 trimmede KiMs organisationen og alle arbejdsgange.

Det er en del af grunden til, at KiMs kommer med et flot resultat for 2009.

En omsætning på godt en halv mia. kroner og et rekordstort driftsresultat på næsten 92 mio. kr.

- Allerede i 2008 begyndte vi at rebe sejlene internt for at have den fornødne styrke til at investere i innovation og en styrkelse af vores position over for forbrugerne. Den strategi er lykkedes og er en væsentlig årsag til, at vi står meget stærkt nu, siger Carsten Hänel, adm. direktør for KiMs.

Historisk stigning
KiMs oplevede en historisk stigning i driftsresultatet på 36 pct. fra 2008 til 2009 (fra 67,3 mio. kr. til 91,6 mio. kr.).

Nettoomsætningen faldt fra 557 mio. kr. til 539 mio. kr. i 2009.

Årets nettoresultat blev et overskud på 69,9 mio. kr. mod 50,5 mio. kr. året før.

- Jeg er absolut tilfreds med årets resultat, som viser, at vi har formået at holde stram og kort snor i omkostningerne samtidig med, at vi har holdt blikket stift rettet mod fremtidens marked. Det har været nødvendigt og gavnligt for os, da vi som alle andre har mærket, at forbrugerne handler anderledes i dag, siger Carsten Hänel.

Ny vision
- Konkurrencen er benhård, en stor del af det daglige indkøb er flyttet til discountbutikkerne, og det kræver endnu mere end tidligere at sikre sig, at vi præcis rammer forbrugerens ønsker og behov, siger Carsten Hänel.

KiMs’ fokusering har også udmøntet sig i en ny vision: ’Vi vil udvikle mærker og produkter, som forbrugerne elsker – og aktivt vælger, når de er sultne for sjov’.

- Vi ønsker at stå endnu stærkere i forbrugernes bevidsthed, selv om vi gennem årene har opbygget et superbrand. Vi investerer både i produktudvikling og medietryk og bruger mange ledelsesressourcer på at sikre, at alle hos KiMs kender og arbejder efter det fælles, forretningsmæssige fundament, siger Carsten Hänel

Fortsat fremgang
KiMs-koncernen har 217 fuldtidsansatte og indgår i chips- og snackkoncern i Norden, Chips Group.

Chips Group er 100 pct. ejet af Orkla.

KiMs forventer, at 2010 bliver et godt år med fortsat fremgang.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078