23948sdkhjf

Føtex modtager pris for mangfoldighed

Føtex i Storcenter Nord i Århus blev i sidste uge belønnet med Institut for Menneskerettigheders pris for mangfoldighed i arbejdslivet.
MIAPRISEN er en virksomhedspris for mangfoldighed og lige muligheder.

Prisen går til arbejdspladser, der gør noget særligt for at fremme mangfoldighed og ligebehandling i arbejdslivet.

Eksempelvis virksomheder, der i både politik som praksis er med til at fremme mangfoldighed og ligebehandling - uanset køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

Udviklingscenter for hele kæden
Føtex i Storcenter Nord i Århus med 350 ansatte vandt i kategorien små og mellemstore virksomheder.

- Føtex har arbejdet med mangfoldighed siden 1997 og har været et slags udviklingscenter for resten af kæden, og deres resultater og erfaringer har bidraget til, at hele Føtex-kæden i dag har en mangfoldighedspolitik, udtaler dommerkomitéen.

En betydelig andel af virksomhedens ansatte har fysiske og psykiske handicaps.

Varehuset har også ”Makkerskabsordningen”, hvor ansatte frivilligt fungerer som mentorer for andre ansatte, der har brug for hjælp til at blive integreret på arbejdspladsen.

Fastholder medarbejdere
Ordningen har især været et positivt tiltag i forhold til at rekruttere og fastholde medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk.

Med ansættelsen af stadigt flere medarbejdere med anden etnisk baggrund har varehuset fx fået større indblik i fremmede madkulturer og ikke mindst indsigt i efterspørgslen efter disse.

- Varehuset ser mangfoldighed blandt deres medarbejdere som en styrke og konkurrencemæssig fordel og gør en stor indsats for, at medarbejderstaben afspejler kunderne. Særligt inden for etnicitet, alder og handicap har Føtex Storcenter Nord mange tiltag og indsatser. Deres udgangspunkt er, at alle kan bidrage og at alle bidrag er relevante, udtaler dommerkomitéen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079