23948sdkhjf

Det sker: Temadag om alternative materialer til procesudstyr

Stålcentrum holder temadag, der sætter fokus på at anvende aluminium og plast til procesudstyr til fødevareindustrien.
Er tiden inde til at overveje andre materialer end rustfrit stål ved konstruktion af procesudstyr til fødevareproduktion?

Ja, mener virksomhedsnetværket Stålcentrum.

Materialeteknologien har udviklet sig meget, som man også ser det på mange andre områder.

Fx bruges der i dag mange forskellige materialer til forskellige dele af biler, hvor stål tidligere var enerådende.

- Traditionelt har aluminium været valgt fra, fordi det ikke kan holde til de basiske rengøringsmidler, der anvendes i fødevareindustrien. Men nye former for overfladebehandling af aluminium har formindsket det problem, så det er bestemt værd at genoverveje materialet, siger forretningsfører Jon J. Kold fra Stålcentrum.

Udvikling inden for plast
Tilsvarende er der sket en stor teknisk udvikling inden for plast og fiberarmerede kompositter.

- En evigt tilbagevendende udfordring for hygiejnisk design er boltesamlinger, der nemt kommer til at virke som smudssamlere. Her kan plastmaterialer måske være en fordel, fordi det bliver muligt at fremstille mere komplekse emner uden samlinger, siger Jon Kold.

For at inspirere til nytænkning afholder Stålcentrum i samarbejde med AluCluster og Plast Center Danmark den 19. maj 2010 en temadag om brug af alternative materialer.

Dagen begynder med en lille provokation fra en industriel designer, der vil forsøge at ruske op i vanetænkningen.

Forsøg med alternative materialer
Ud over temadagen vil Stålcentrum i samarbejde med AluCluster og Plast Center Danmark fremover gennemføre projekter, der skal fremme brug af alternative materialer i procesudstyr til fødevareproduktion.

Det er med henblik på at optimere udstyret og opnå en bedre Total Cost of Ownership ved innovativt at kombinere forskellige materialer.

- Umiddelbart kan jeg nævne tre områder: Industrielt design, konstruktionernes styrke og materialeudvikling/-udvælgelse. Det kunne være spændende, hvis vi fx kan etablere Ph.d.-projekter på disse områder, siger Jon Kold.

Læs program for dagen her , hvor det også er muligt at tilmelde sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078