23948sdkhjf

Toms øger indtjeningen

Chokoladefabrikken øger årets resultat med 19 mio.kr. Det sker på grundlag af en nedgang i omsætningen på 9 procent i forhold til 2008.
Årets resultat efter skat steg til 30,0 mio. kr. i 2009.

Det er en stigning fra 11,3 mio. kr. i 2008, hvor en fortjeneste ved salg af aktier på 17,4 mio. kr. indgik i resultatet.

- Vi glæder os over igen at have fremgang i indtjeningen på trods af det vanskelige økonomiske klima, som har hersket, siger Jesper Møller, administrerende direktør for Toms Gruppen A/S.

Opgradering af chokoladefabrikken
Han peger på flere årsager til fremgangen.

- Efter en vanskelig start på året fik vi trimmet organisationen og øget effektiviteten i produktionen. Vi begynder nu at høste fordelene af tidligere års investeringer i automatisering og opgradering af chokoladefabrikken i Ballerup, siger Jesper Møller og tilføjer:

- Vi havde tillige et godt år i travel retail kanalen til trods for tilbagegangen i flyrejser. Målt på volumen er Toms i top fem blandt de mest betydende konfektureudbydere, siger Jesper Møller.

Skuffende omsætning
Toms Gruppens nettoomsætning i 2009 blev på 1.219,8 mio. kr. mod 1.343,7 mio. kr. året før, hvilket er en tilbagegang på 9,2 procent.

I årsrapporten for 2008 var forventningen til 2009 ellers en svag vækst i nettoomsætningen og et resultat af primær drift væsentligt bedre end 2008.

Ledelsen anser derfor forbedringen af resultatet som tilfredsstillende, men er ikke tilfreds med faldet i omsætningen.

Positive forventninger
Ledelsen forventer, at markedet i 2010 vil være omtrent som i 2009 med fortsat stærk priskonkurrence i dagligvarehandelen på samtlige af koncernens markeder.

Det er også ledelsens forventning, at 2010 vil vise en stigning i nettoomsætning og et fortsat forbedret resultat.
Læs mere om: Toms
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109