23948sdkhjf

Arlas indtjening overstiger budget

Arla Foods hæver afregningen til andelshaverne. Det skyldes optur for den amerikanske dollar og det britiske pund samt udsigt til forbedret marked for mælkepulver.
Arlas bestyrelse besluttede tirsdag at hæve Arla-noteringen med 7,5 danske øre fra 3. maj.

Arla-noteringen bliver dermed 216,8 øre/kg for konventionel mælk og 274,7 øre/kg for økologisk mælk.

- Arla’s indtjening for resten af året på især det globale marked for mælkepulver udvikler sig bedre end budgetteret. Hele branchen glæder sig over, at priserne på industrimarkedet er på vej op. Det påvirker også Arla Foods positivt. Stigningerne på det globale marked for mælkepulver er lige nu en motor for hele mælkemarkedet, og pulverdelen af vores virksomhed bidrager til, at vi kan løfte prisen til vores ejere, siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Dollar og pund igen på vej op
Det er først og fremmest styrkelsen af især den amerikanske dollar, men også det britiske pund, der lige nu har positiv effekt på Arla’s indtjening, forklarer Peder Tuborgh.

Resten af 2010 tegner i øjeblikket bedre end ved budgetlægningen i december 2009, og Peder Tuborgh håber, at dagens prisstigning blot er den første af en række mindre prisstigninger i 2010 efterhånden som markedet løfter sig.

- Vi har det seneste halvandet år set styrtdyk i markedet, og priserne har skrabet bunden. Det helt afgørende for at situationen for alvor vender er, at forbrugerne vender tilbage til deres forbrugsmønster før krisen – så detailmarkedet også retter sig op igen, understreger han.

Detailmarkederne er i modsætning til industrimarkedet stadig fastlåst på et lavt niveau, og detailkæderne er i hård indbyrdes konkurrence om markedsandele.

Det har udløst stigende fokus på prisen og dermed skabt fremgang for discount og private label-produkter.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125