23948sdkhjf

Hedegaard foods øger indtjeningen med 19 procent

Omsætning for ægproducent steg med 3 procent, mens indtægterne steg med ikke færre end 19 procent til et overskud på 16,1 mio. kr.
HEDEGAARD foods i Hadsund, der forarbejder, pakker og distribuerer friske æg og ægprodukter, har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2009.

Firmaet har tøjlet sine omkostninger og haft en stigning i salget, og det er en væsentlig årsag til den flotte fremgang.

Resultatet er steget fra 13,5 mio. kr. i 2008 til 16,1 mio. kr. i 2009, mens omsætningen viser en moderat stigning på 3 procent fra 335,8 millioner kroner i 2008 til 337,7 millioner kroner i 2009.

- Vi er godt tilfredse med årets resultat. Finanskrisen og den efterfølgende økonomiske lavkonjunktur har ikke påvirket vores salg i negativ retning. På den ene side har der været mindre aktivitet i samfundet, men på den anden side anvendes flere æg under en krise, fordi de private husholdninger hygger mere hjemme og blandt andet laver mad selv, siger Ivan Noes Jørgensen, der er administrerende direktør for Hedegaard foods.

Stigende salg af buræg
Fremgangen i salget er primært båret af et øget salg af flydende pasteuriserede ægprodukter, og derudover har 2009 været kendetegnet ved et fald i salget af skrabeæg til fordel for en stigning i salget af buræg.

Trods finanskrisen er salget af æg fra Frilandshøner og økologiske æg uforandret.

Omsætningen af friske økologiske æg udgør fortsat 25 procent af virksomhedens omsætning.

Den samlede markedsandel på 41 procent er uforandret.

Den stigende indtjening kommer primært fra reducering af omkostninger samt effektiviseringer.

Stor investering i Starup Æg
Ægmarkedet er meget konkurrencepræget, marginalerne er små, og derfor investerer HEDEGAARD foods løbende i automatisering og effektivisering af produktionen.

Firmaet har foretaget investeringer for 9,6 millioner kroner i 2009, heraf 7,9 millioner kroner i Starup Æg, der er 100% ejet af HEDEGAARD foods.

Starup Æg er nu den største farm i Danmark med 125.000 æglæggere.

Hønerne går i nye stimulusberigede bure, hvor hønerne har adgang til redekasser, støvbade og siddepinde.

Ivan Noes Jørgensen forventer i indeværende år et resultat på minimum niveau med 2009.

Ægproducenten blev i 2009 udskilt fra moderselskabet Hedegaard A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188